‘1917’ i ‘Érase una vez en... Hollywood’, grans triomfadores en els Globus d’Or

‘Parásitos’ i Phoenix s’imposen a ‘Dolor y gloria’ i Banderas en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa i millor actor dramàtic.

Joaquin Phoenix, millor actor protagonista en un film dramàtic

Érase una vez en... Hollywood, amb tres premis, incloent el de millor comèdia o musical, i 1917, que va rebre els guardons de millor drama i millor director, van ser les grans triomfadores de la 77a edició dels Globus d’Or.

En la gala celebrada a Los Angeles, el drama bèl·lic ambientat en la Primera Guerra Mundial, 1917, de Sam Mendes, va obtindre el Globus d’Or a la millor pel·lícula dramàtica, en imposar-se a El irlandés, Joker, Historia de un matrimonio i Los dos papas.

El Globus d’Or al millor director va ser per a Mendes, que competia pel premi amb Quentin Tarantino (Érase una vez en... Hollywood), Todd Phillips (Joker), Bong Joon Ho (Parásitos) i Martin Scorsese (El irlandés). 

Érase una vez... en Hollywood va guanyar el premi a la millor pel·lícula de comèdia o musical, i Tarantino es va emportar el Globus d’Or al millor guió. 

Parásitos i Phoenix s’imposen a Dolor y gloria i Banderas 

Parásitos Phoenix Dolor y gloria

El premi a la millor pel·lícula de parla no anglesa, categoria en què estava nominada Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar, va ser per a Parásitos, de Bong Joon Ho. D’altra banda, Joaquin Phoenix (Joker) va rebre el guardó al millor actor protagonista en un film dramàtic, al qual optava també Antonio Banderas (Dolor y gloria). 

Fleabag, Chernobyl i Succession, vencedores en televisió

FleabagChernobyl Succession

En les categories de televisió, Succession es va emportar el premi a la millor sèrie dramàtica, i Brian Cox, el de millor actor protagonista. 

A més, Fleabag va rebre el premi a la millor sèrie de comèdia amb la seua segona temporada i la creadora i protagonista de la sèrie, Phoebe Waller-Bridge, el de millor actriu. 

Chernobyl va guanyar el premi a la millor minisèrie i l’actor Stellan Skarsgard es va emportar el Globus d’Or al millor intèrpret secundari en una sèrie, minisèrie o telefilm. 

D'altra banda, el premi al millor actor de comèdia va ser per a Ramy Youssef per Ramy. Així mateix, Olivia Colman, amb la interpretació d’Isabel II en The Crown, va rebre el guardó a la millor actriu dramàtica. 

També et pot interessar

stats