Més de 19.000 espectadors digitals han passat per la 55a Fira del Llibre de València

Més de 50 escriptors i escriptores han participat en les trobades digitals organitzades enguany.

Fotografia del set de l’e-fira, amb el periodista Manolo Gil
Fotografia del set de l’e-fira, amb el periodista Manolo Gil / Fira del Llibre de València

La 55a Fira del Llibre de València, que s’ha celebrat enguany de forma virtual del 13 al 22 de novembre, ha finalitzat, amb més de 19.000 espectadors digitals, distribuïts en les diferents xarxes socials de la Fira. En aquesta edició, la Fira ha comptat amb 40 activitats, entre presentacions de llibres i debats, en les quals han participat més de cinquanta escriptors i escriptores.

Les activitats més seguides han sigut les presentacions dels llibres Aquitania, d’Eva García Sáenz de Urturi, guanyador del Premi Planeta 2020, i Un océano para llegar a ti, de Sandra Barneda, finalista del Premi Planeta 2020, amb més de 2.000 visualitzacions. D’altra banda, els debats Llibertat d’expressió, amb Joan Sala, editor de Comanegra i Toni Mollà, periodista i sociòleg, i Poesia a la xarxa, amb els poetes Joan Deusa, Teresa Pascual, Imma López Pavia, Francesc Mompó i Josep Micó, també han aconseguit més de 2.000 visualitzacions.

Per xarxes, la majoria dels espectadors han seguit els directes per Twitter, amb 11.350 espectadors, i per Facebook, amb 6.200 visualitzacions totals. El nou canal de YouTube Fira del Llibre de València TV, ha aconseguit més de 1.600 visualitzacions, amb molts més espectadors que els rebuts altres edicions, mentre que el lloc web www.firallibre.com, ha obtingut més d’11.000 visites durant els dies de duració de la Fira del Llibre.

D’altra banda, del 13 al 22 de novembre, la Fira ha realitzat 15 activitats escolars, en les quals han participat més de 1.600 escolars, des dels 6 fins als 18 anys. Aquestes activitats s’han realitzat de manera presencial, als mateixos centres educatius, que disposen d'espais a l’aire lliure i salons d’actes adequats a les condicions marcades pels protocols Covid-19. Les escoles participants han expressat la seua alegria per rebre, en un moments en què estan blindades, per la pandèmia, la visita il·lusionant de les activitats de foment lector de la Fira.

També et pot interessar

stats