13 recomanacions literàries per al Dia del Llibre

À Punt s'afegeix a aquesta celebració i dedica una part de la seua programació a la literatura.

13 recomanacions literàries per al Dia del Llibre
13 recomanacions literàries per al Dia del Llibre

Cada 23 d'abril, Dia del Llibre, es converteix en una excusa perfecta per a buscar els llibres més venuts, preguntar pels més recomanats, aconseguir aquell a què havíem fet una ullada, regalar-ne un a aquella persona especial o, per què no, autoregalar-nos-en algun. Més encara a partir del dia 26, quan obri la major Fira del Llibre de València de la història.

À Punt s'ha afegit a aquesta celebració i ha dedicat una part de la seua programació a la literatura, que sempre està present en els programes setmanals de la ràdio PlaerdemavidaPlaerdemavida i Una habitació pròpia. El magazín radifonic d'À Punt, Al Ras, ha demanat a diferents autors i autores, algunes recomanacions literàries per a un dia com aquest.

El periodista i escriptor Martí Domínguez, director de la revista de divulgació científica Mètode, ha reivindicat la figura de Josep Pla, un dels seus autors de capçalera, i ha recomanat la seua última novel·la, Fer-se totes les il·lusions possibles. A més, ha destacat La uruguaya, de l'argentí Pedro Mairal, un dels fenòmens literaris del 2017, i la novel·la negra 1.280 ànimes, de Jim Thompson.

Carles Cano, col·laborador habitual del programa, ha recomanat El camí que no anava a cap lloc, de Gianni Rodari, autor de la Gramàtica de la fantasia, un dels llibres que va fer que ell es dedicara a l'ofici de contacontes i autor.

La periodista i escriptora Núria Cadenes ha recomanat la lectura de Víctor Català, pseudònim amb què signava Caterina Albert i Paradís, autora de Solitud, considerada una de les obres literàries més importants del modernisme. A més, ha destacat l'augment de l'interés per les obres d'assaig i de ficció relacionades amb el gènere i el feminisme, com ara la coneguda El conte de la serventa, i ha aconsellat buscar els clàssics universals, com ara Frankenstein, traduïts al valencià.

Anna Moner, col·laboradora habitual d'Al Ras Al Rasha acudit als clàssics per a destacar la figura d'Edgar Allan Poe. En particular, Conversa amb una mòmia.

L'escriptor suecà Manel Baixauli ha triat el Llibre del desassossec, de Fernando Pessoa per a aquest Dia del Llibre. A més, ha reivindicat la bona literatura "amb menys màrqueting" i a autors que pràcticament no publicaren res en vida, com ara Salvatore Satta, Franz Kafka o Juan Carlos Onetti.

El premi de narrativa Josep Pasqual Tirado, Roberto Tormo, ha apostat per El baró rampant, un dels tres volums de l'obra Els nostres avantpassats d'Italo Calvino, autor que també va deixar algunes obres inèdites abans de morir, l'any 1985.

Per últim, Joan Carles Girbés, editor valencià i director editorial de la cooperativa Som Ara Llibres i Amsterdam, ha fet tres recomanacions molt concretes, que són també les seues apostes editorials per a aquest Dia del Llibre: La novel·la de Sant Jordi, de Màrius Serra, en el capítol de ficció; Direm nosaltres, de Roc Casagran, en el de poesia; i Nou homenatge a Catalunya, de Vicent Partal, en assaig.

També et pot interessar

stats