Més de 13.000 persones, en la Trobada d'Escoles d’Ador i Palma de Gandia

Aquest diumenge es celebra la 13a parada d'enguany a Vilanova d'Alcolea.

Les trobades enguany homenatge a l'escriptor valencià Joan Fuster
Les trobades enguany homenatge a l'escriptor valencià Joan Fuster / Escola Valenciana

Les Trobades d'Escoles en Valencià han fet parada per trentena vegada a la Safor-Valldigna, en la trobada d’Ador i Palma de Gandia, on s'han reunit les comunitats educatives, les famílies, el veïnat, les associacions de cultura popular i diverses entitats. Aquesta és la dotzena parada del total de 19 trobades que organitza la Federació d'Associacions per la Llengua-Escola Valenciana (FEV), enguany amb el lema "Nosaltres, pel valencià", en homenatge a l'escriptor valencià Joan Fuster. Una festa per la llengua i la cultura valencianes que ha reunit ja més de 140.000 persones en total, i que espera superar les 210.000 de l'any passat.

Les persones que han volgut acostar-s'hi han pogut gaudir, a banda dels tallers organitzats per cada escola i institut participants, de tot tipus d'actuacions i exhibicions de cultura i tradicions valencianes com ara colles de cabuts, grups de dolçaina, danses populars, desfilades de moros i cristians, etc. A més, la Coordinadora de la Safor-Valldigna pel Valencià ha organitzat una mostra amb tot el material gràfic d'aquests trenta anys de trobades que ha meravellat la gent, tal com ha explicat la seua portaveu, Pilar Gregori.

Durant els parlaments de la trobada el portaveu de la FEV, Vicent Font, ha defensat la tasca "impecable" dels professionals de món de l'educació que "dia rere dia fan possible l’ensenyament en valencià". També ha destacat que "l’escola és un dels pilars de la nostra societat. L’escola forma la ciutadania del futur. Així que és una gran irresponsabilitat atacar-la", en referència a les crítiques per part d'alguns partits polítics cap als docents i l'ensenyament públic en valencià. 

La següent parada de les trobades és la del Maestrat aquest diumenge 13 de maig a Vilanova d'Alcolea. Encara falten les trobades de Montitxelvo, Torrent, Polop de la Marina, Gilet, Bétera i Biar. Per a més informació sobre el calendari i les activitats es pot consultar el web d'Escola Valenciana

També et pot interessar

stats