Més de 100 actes per a celebrar la fundació de la ciutat de Castelló

Castelló celebrarà amb justes medievals o exhibicions aèries el 767 aniversari de la ciutat.

La figura de la reina Na Violant d'Hongria va tindre una presència important en la fundació de la ciutat de Castelló.
La figura de la reina Na Violant d'Hongria va tindre una presència important en la fundació de la ciutat de Castelló.

Castelló celebrarà el 767 aniversari de la ciutat amb més de 100 activitats. Els actes inclouen espectacles com ara les justes medievals gratuïtes a la plaça de bous, visites a la rèplica de la caravel·la Santa Maria al port de Castelló, exhibicions de paracaigudisme i batejos d'aire a l'aeròdrom del Grau. Del 7 al 9 de setembre, l’Ajuntament de Castelló ha programat totes aquestes activitats, a més d'una recreació històrica amb exposicions, animació, malabars amb foc o tallers infantils.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat "la importància de commemorar la fundació de la ciutat per a sentir orgull de les nostres arrels i posar en valor la nostra història i cultura”.

L'alcaldessa ha recordat que la història de la fundació del municipi es remunta al 8 de setembre de 1251, quan el rei Jaume I va autoritzar Ximén Pérez d'Arenós, a través d'un privilegi, el trasllat de Castelló de la muntanya a la plana. La data del document simbolitza el naixement de la ciutat a l'emplaçament actual.

És el tercer any consecutiu que es commemora l'aniversari del municipi des que en 2016 l'actual govern municipal va començar a donar solemnitat a la celebració. Ho ha estat fent amb el lliurament de les Medalles d'Or a personalitats i organismes. En esta ocasió, el guardó serà per a la Universitat Jaume I, “una institució fonamental per al desenvolupament de la ciutat”, ha dit Amparo Marco.

Activitats a l'aeròdrom

A més, a l'aeròdrom del Grau tindran lloc activitats durant les tres jornades. El diumenge de matí, 9 de setembre, hi haurà exhibicions aèries com ara salt en paracaigudes, batejos d'aire, exposicions, tallers infantils i mostra de drons.

Així, fins a les 14:00 hores de diumenge, es podrà realitzar l’anomenat bateig d'aire, que es tracta d'un vol en avioneta per a veure Castelló des del cel. A més, els dies 7 i 8, a les 18:30 hores, els visitants tindran la possibilitat de pujar a un globus aerostàtic.

També et pot interessar

stats