Així es prepara una mascletà nocturna

Acompanyem l’equip de Pirotècnia Zarzoso per a saber en què consisteix aquesta proposta innovadora

Així es prepara una mascletà nocturna / À Punt NTC

La mascletà nocturna de les festes de la Magdalena d’aquest dimecres ha estat a càrrec de la Pirotècnia Zarzoso, d'Altura (Alt Palància), la mateixa que ha fet la mascletà del migdia. Les mascletaes nocturnes són una proposta innovadora a Castelló de la Plana que barreja so, llums i colors, com les protagonistes de la seua festa, les gaiates.

En la d’aquest dimecres s’han disparat 44 quilos de pólvora, acompanyats de diferents efectes de color i de figures amb estreles i intermitències. El daurat ha pintat el cel de la ciutat amb aquesta especial mascletà, que ha acabat amb una apoteosi de trons.

Però com es prepara aquesta nova forma de gaudir de la pólvora? Un equip d’À Punt Notícies ha acompanyat la Pirotècnia Zarzoso per saber-ne tots els detalls. 

El seu gerent, Francisco Sancho, explica que són mascletaes més menudes que les convencionals, però també més dificultoses, perquè a més de l’espectacle de so, hi ha el de llums i colors. Han de fer més combinacions de color i efectes perquè la gent gaudisca de l’espectacle, per a això combinen els crackers, que fan soroll, amb els pitos de color i les serpentines, indica.

També et pot interessar

stats