25.000 canyes per a acompanyar els romeus fins a l'ermita de la Magdalena

Ximo Puig, el ministre Ábalos i Isabel Bonig, entre els pelegrins que pugen fins a l'ermita de la Magdalena.

VÍDEO | 25.000 canyes per a acompanyar els romeus fins a l\'ermita de la Magdalena

A les 7 del matí els romeus s'han acostat fins a la plaça Major de Castelló per a agafar la canya amb la cinta verda que els ha acompanyat des de la ciutat fins al castell Vell. En total s'han repartit 25.000 canyes. Després de la missa a la cocatedral de Santa Maria, els pelegrins s'han enfilat cap a la muntanya per a recordar el camí que van fer els primers pobladors de la ciutat quan baixaren de la muntanya al pla. 

Si es compleixen les previsions més de 100.000 persones hauran tornat als orígens del castell Vell de la Magdalena amb canya i cinta verda per a tocar la campaneta. Per a dinar paella i gaudir de la mascletà que es dispara als peus de l'ermita. A la vesprada la tornada, moment que representa millor que cap altre la baixada de la muntanya a la plana, una tornada il·luminada per les gaiates que xafen per primera vegada els carrers de la ciutat on es quedaran fins diumenge que ve.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, que participa en el recorregut junt amb els consellers Vicent Soler, Vicent Marzà, Anna Barceló i María José Salvador, ha destacat la importància de la romeria per a commemorar la fundació de la ciutat i ha apuntat que "és un acte de retrobament, un moment per a compartir una il·lusió col·lectiva" a Castelló. 

El ministre José Luis Ábalos, que també ha iniciat la caminada, ha explicat que és la primera vegada que hi participa en la tradició i ha destacat la convivència i el treball com els valors del pelegrinatge. 

També la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, es troba en l'acte més multitudinari de les festes i ha afirmat que "convivència, tradició i vertebració són els tres principis que s'uneixen en la Romeria de les Canyes".

El candidat a presidir la Generalitat per Podem, Rubén Martínez Dalmau, també ha participat per primera vegada al castell Vell. Aquesta ha sigut la primera vegada que Dalmau visitava les festes fundacionals de Castelló i ha dit que "ha sigut un plaer" participar en la Romeria i gaudir de la "tranquil·litat" de la passetjada en un món que "va accelerat".

També et pot interessar

stats