21.06.2023 | "Tenim memòria": Max Aub, "el primer rugit literari de reivindicació de la memòria històrica a Espanya"

23 min.
tp

D'arrels alemanyes i franceses, el jove Max Aub descobreix el barri mariner del Cabanyal en plena ebullició política. Des d'una edat molt primerenca, la vida de l'intel·lectual estarà marcada per l'exili i per la seua obsessió pels llibres. D'ell s'ha dit que va escriure "com un endimoniat, com un home posseït per l'escriptura".

Fem un homenatge radiofònic a Max Aub en el 120é aniversari del seu naixement. Ens acompanya Teresa Álvarez Aub, neta de Max Aub i presidenta de la Fundació Max Aub; i Joan Oleza, catedràtic emèrit de Literatura Espanyola en la Universitat de València. Ha realitzat la coordinació de les Obras Completas de Max Aub. Ell ha arribat a afirmar que 'La gallina ciega' "és el primer crit, el rugit literari de reivindicació de la memòria històrica a Espanya. Un crit de desesperació, d'irritació, perquè s'ha oblidat el que no s'hauria d'haver oblidat mai".

Amb motiu d'esta efemèride, À Punt Mèdia ha estrenat un documental interactiu sobre la vida i obra de l'escriptor que porta el nom de 'Max Aub Mapa'. Elisa Ferrer és la directora d'aquest projecte multimèdia i Fran Ruvira, el guionista i productor.

stats