31.03.2023 | València celebra el primer Iftar de la Concòrdia per a reivindicar la riquesa cultural i la lluita contra la islamofòbia

21 min.
tp

L'iftar és el menjar que trenca el dejú diari durant el Ramadà, un mes sagrat per a la comunitat musulmana de recolliment, oració i rigorosa abstinència. Un mes durant el qual es reivindica, també, la riquesa cultural del país, i per això s'ha organitzat a València el primer Iftar de la Concòrdia. Aquest divendres, a la plaça de l'Ajuntament de València, s'esperen més de 500 persones de diverses religions per a compartir la cerimònia de ruptura del dejuni amb aliments i música sufí. Un acte amb dos objectius: la convivència intercultural i la lluita contra la islamofòbia, manifestacions racistes que s'han agreujat a Europa en els últims anys.

Organitzen aquest acte tres col·lectius valencians, i ens acompanyen aquest matí tres portaveus: Lourdes Mirón, presidenta de Jovesólides; Ana García Yepes, presidenta del Centre Cultural Islàmic de València; i Rahma Basraoui, Presidenta de Casa Marroc.

stats