25.07.2023 | Un estudiant de la Universitat d'Alacant descobreix una figureta de marbre del segle II als jaciments de l'Alcúdia

30 min.
tp

Als jaciments de l'Alcúdia, a Elx, s'ha descobert una figureta de marbre del segle II que representa una nimfa aquàtica. La Universitat d'Alacant ja fa anys que duu a terme excavacions sobre el terreny amb l'objectiu d'impulsar les tasques d'excavació i d'investigació arqueològica al jaciment de l'Alcúdia, a l'antiga ciutat d'Ilici que el 1992 va ser declarada Bé d'Interés Cultural. Es tracta de la segona figura detectada dins dels projectes de recerca de la universitat alacantina, però encara queda molta riquesa cultural per descobrir, ja que a penes el 15% del jaciment està excavat.

Ens atén al telèfon el Catedràtic d'Història Antiga de la Universitat d'Alacant i director del projecte Termes Orientals d'Ilici de l'Alcúdia, Jaume Molina, que ara mateix es troba a Itàlia on estan fent un projecte innovador del que després ens parlarà també. I ens acompanya en l'estudi de la ràdio d'À Punt el descobridor d'aquesta nova figureta, l'estudiant Mario Baño.

Programes

Més

Entrevistes

Més

Clips

Més

Articles

Més

Continguts

stats