23.04.2024 | 'Cançons de fil i cotó', un documental sobre les condicions de vida de les dones nascudes durant la primera meitat de segle XX

23 min.
tp

Hui ens fem ressò, entre altres coses, del documental Cançons de fil i cotó, produït per Km. 0 Audiovisual i dirigit per Sergi Fernández. Un film que parla de les condicions de vida de les dones nascudes durant la primera meitat de segle XX.

Mitjançant diversos testimonis, este audiovisual aborda els periples de diverses dones que van viure la Segona República, el colp d'estat i la posterior Guerra Civil, la dictadura franquista, així com la transició i les primeres dècades de democràcia.

Són dones que durant un llarg període de temps van haver de sotmetre's a un model limitant, imposat de manera forçada amb la irrupció del règim franquista.

Recull testimonis com el de Consuelito, de 108 anys; Doloretes, de 99 ; Vicentica, de 97 ; Victoria, de 96 ; Maria Salvadora, una dona trans de 73 anys; o Julieta, de 92.

Parlem amb ella, també amb el director d'este documental, Sergi Fernández; i amb alguna de les persones expertes que hi han participat, amb la professora honorària del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i Administració de la Universitat de València i membre de l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona, Júlia Sevilla.

stats