20.11.2023 | El 60% de la xicalla entre 0 i 3 anys no pot accedir a l'educació infantil, segons Save the Children

21 min.
tp

Hui, Dia Mundial de la Infància, analitzem la situació que travessen els xiquets i les xiquetes de la Comunitat Valenciana. Segons es desprén d'un informe elaborat per l'organització Save the Children, més del 60% dels xiquets i xiquetes entre 0 i 3 anys no van poder accedir a una educació infantil (el primer cicle de l'educació) en el curs 2021-22, tot i que és una etapa formativa clau per a aconseguir una educació de qualitat i equitativa.

Una altra dada preocupant és la que ens deixa la salut mental. El 15% de l'adolescència presenta símptomes greus o moderadament greus de depressió i la quantitat de suïcidis ha augmentat des del 2020, segons dades que ha fet públiques Unicef.

Però també tenim dades esperançadores. El percentatge de xiquets i xiquetes en risc de pobresa o exclusió social a la nostra terra es va reduir del 38 per 100 el 2022 al 32,3% el 2023. Encara queda molt a fer, però avancem amb passos ferms i en aquests assumptes, en els que queden per fer, aprofundirem hui amb veus expertes.

Programes

Més

Entrevistes

Més

Clips

Més

Articles

Més

Continguts

stats