19.04.2024 | L'agenda cultural

47 min.
tp

Demà comença a Alcoi la trilogia festera dels Moros i Cristians i per això parlem amb el president de l'Associació Sant Jordi, Juanjo Olcina, i amb els dos capitans: el cristià, que farà l'entrada al matí, Dani Cano, de la filà Alcodians; i amb el moro, que desfilarà de vesprada, Jordi Peidró, de la filà Mudèjars.

També fem parada al Baix Segura i a l'Alacantí. Aquest cap de setmana tindrà lloc, per diverses localitats d'aquestes comarques, la Senda del Poeta, un itinerari cultural, turístic i mediambiental basat en la vida i obra del poeta Miguel Hernández. Una ruta que es fa sempre un cap de setmana pròxim a la data de la seua mort, que va ser el 28 de març del 1942. Durant tres dies recorreran, a peu, aquells pobles que han tingut alguna relació amb la vida i obra del poeta oriolà. La marxa comença aquest divendres a la Casa Museu de Miguel Hernández, a Oriola, on va nàixer el poeta un 30 d'octubre del 1910; i acabarà diumenge al cementeri d'Alacant on està soterrat. La senda discorre entre camps de tarongers, llimeres, ametlers i palmeres, paisatges que inspiraren el poeta. Hi aprofundirem amb el director d'una de les entitats organitzadores d'aquesta Senda del Poeta, la Fundació Cultural Miguel Hernández, amb Aitor Luis Larrabide.

Però no acabaran ací els suggeriments. Tenim teatre, presentacions de llibres, concerts, fires gastronòmiques... De tot i per a tots els gustos!

stats