La instagramera "de poble i apitxà" que triomfa amb mems sobre el valencià

Maria Roch va començar a crear aquestes publicacions de to humorístic quan preparava l’examen del C2 de la JQCV.

Maria Rock la instagramer que triomfa amb mems sobre el valencià
Maria Rock la instagramera que triomfa amb mems sobre el valencià

“Presidenta de Junta Qualificaora de Coniximents de València de Poble”. Així és com es presenta al seu perfil d’Instagram Maria Roch, més coneguda en la xarxa social com @marrimemesval. Amb més de 3.500 seguidors, aquesta jove apitxà de la Pobla de Vallbona triomfa creant mems que parlen en clau d’humor de la nostra llengua. 

La instagramer ha estat convidada a tastar el "Putxero" (secció de pífies i continguts virals en les xarxes) que cada setmana cuina Celia Cerezo per a Les notícies del matí.

Maria es va llançar a fer mems sobre el valencià quan es preparava per a examinar-se del títol superior C2 de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV), un tema que tracta de manera recurrent en els seus mems, que acumulen centenars de "m’agrada". 

Com també els mems que fan comparatives entre el valencià normatiu i el que ella tant estima i reivindica amb simpatia en el seu compte: el "valencià de poble".

 "Jo em frustrava molt perquè jo parle d’una manera, però m’estaven demanant un altre registre”, ens ha explicat. "Arribà un moment en què vaig dir: Per què m’he d’enfadar? Millor riure. Faig el mem i de pas estudie." I sembla que el sistema li va funcionar, perquè ens ha contat que, efectivament, va aprovar el títol superior C2. 

Quant a la seua font d’inspiració, Maria ens ha confessat entre rialles: "Jo soc un poquet friqui i quan m’avorrisc, faig exercicis de valencià. Tinc quadernets i, quan no tinc res a fer, els faig. I el que veig que em costa… Mem!".

Quant a la seua presència en altres xarxes Maria té algunes idees i no descarta fer vídeos i llançar-se de ple al món de TikTok, però de moment en Instagram continua sumant seguidors, especialment actius quan convoca el que ella anomena "l’equip d’investigació". "És preguntar com es diu en cada poble una paraula; hi ha moltíssima participació”, ha comentat. 

Podeu seguir escoltant l’entrevista completa en l'enllaç següent. 

Àudio
'Putxero de Divendres' amb Maria Roch

També et pot interessar

stats