Joan Dausà recorda el concert a la dutxa en 'Les notícies del matí'

El cantautor català ha passat pels estudis de la ràdio a presentar el seu nou disc, 'Ho tenim tot'

Joan Dausà en 'Les notícies del matí'

Aquest divendres, 3 de desembre, el cantautor català Joan Dausà presenta el seu nou disc, creat durant el confinament, a l’espai Rambleta, a València. Per aquest motiu ha passat per Les notícies del matí, a explicar com ha sigut el procés de creació, que va coincidir de ple amb l'inici de la pandèmia al nostre país el març del 2020.

Tot i que Joan Dausà es va llicenciar en administració i direcció d'empreses i interpretació a l'Institut del Teatre, es va fer conegut amb el debut del seu grup, Joan Dausà i els tipus d’interés, amb la cançó "Jo mai mai". Es tracta d'una cançó que no es limitava a descriure o expressar emocions, sinó que narrava una història amb un gir de guió al final.

Aquesta cançó, de fet, va ser la que va inspirar una de les històries de la pel·lícula coral Barcelona, nit d’estiu, dirigida per Dani de la Orden. La pel·lícula va comptar amb la participació de Dausà com a actor i compositor de la resta de la banda sonora. També seria l’encarregat de fer la música de la seqüela, Barcelona, nit d’hivern, i de la cançó "Una altra manera de viure" de l’espot de Mediterràniament del 2019.

Dausà va fer un disc més amb el seu grup, On seràs demà, i després, el 2018, va rellançar la seua carrera en solitari amb el disc Ara som gegants. Tal com explica en l’entrevista, Dausà va acabar la gira d'aquest últim disc poc abans que començara el confinament, el març del 2020, de manera que "no li va anar malament el confinament”, ja que igualment s’hauria hagut de tancar a casa per a fer el disc que ara ens presenta: Ho tenim tot.

Precisament durant aquesta etapa va protagonitzar un dels moments més sonats en les xarxes en un intent d'animar la gent que es quedara a casa: va proposar en Twitter fer un concert a la dutxa si rebia més de 500 retuits.

Tal com es pot veure al tuit, no només va arribar a aquesta xifra, sinó que la va superar sobradament, de manera que es va veure obligat a complir la promesa i oferir un espai d’humor i trobada en un dels moments de més incertesa de la pandèmia.

També et pot interessar

stats