‘Zoom’ s’endinsa en l’històric problema de la Comunitat Valenciana amb l’aigua

El programa d'investigació d'À Punt recorre a l'hemeroteca per a documentar aquest llarg conflicte i posa xifres a les conseqüències de la retallada del transvasament

Zoom posa xifres a les conseqüències de la retallada del transvasament
Zoom posa xifres a les conseqüències de la retallada del transvasament / Departament de Comunicació
03 de juny 2022 - 11:30

Els regants d'Alacant i Múrcia es van concentrar el mes de maig passat com a senyal de defensa del transvasament Tajo-Segura i van exigir que el govern espanyol frene el Pla Hidrològic que inclou noves retallades d'aigua, que suposaran un descens de 105 hectòmetres cúbics dels quasi 200 dedicats en aquests moments al regadiu. Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt, analitzarà aquest dilluns 6 de juny en profunditat com afectaran totes aquestes mesures el camp valencià.

El programa analitzarà com afectaran totes aquestes mesures el camp valencià.
El programa analitzarà com afectaran totes aquestes mesures el camp valencià.

Segons diverses associacions i experts, la retallada del transvasament acabarà amb més de 8.000 ocupacions directes i milers d'ocupacions indirectes, així com la destrucció de 12.000 hectàrees de camps de cultiu a Múrcia, Alacant i Almeria. L'aigua del Tajo que arriba a Alacant i Múrcia no sols beneficia aquestes dues províncies, sinó que sosté el 43% de les exportacions agrícoles d'Espanya a la Unió Europea. L'aportació al PIB de l'activitat que depén directament del transvasament va superar per primera vegada la barrera dels 3.000 milions d'euros, i se situa en 3.013 milions.

L'històric problema de l'aigua a la Comunitat Valenciana no és, en absolut, una cosa nova. Des de fa dècades marca la política autonòmica i l'estatal. Aquesta setmana, l'espai capitanejat per Bérnar Giménez i dirigit per Raquel Alapont recorrerà a l'hemeroteca per a repassar alguns dels episodis d'aquesta llarga guerra de l'aigua.

À Punt fa zoom aquest dilluns sobre la problemàtica de l’aigua a la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats