‘Zoom’ analitza les conseqüències reals del canvi climàtic

El programa d'investigació d'À Punt examina les mesures per a pal·liar els efectes del calfament global a la Comunitat Valenciana

Quina consciència tenim els valencians i valencianes sobre el canvi climàtic?
Quina consciència tenim els valencians i valencianes sobre el canvi climàtic? / Departament de Comunicació
26 de novembre 2021 - 11:53

La pujada del nivell de la mar, l'augment de les temperatures, el desglaç de les glaceres, la intensificació i major freqüència dels fenòmens meteorològics extrems i l'increment de malalties respiratòries són algunes de les conseqüències reals del canvi climàtic. Per a l'Organització Mundial de la Salut (OMS), es tracta de major amenaça per a la salut de la humanitat. S'estima que cada minut moren tretze milions de persones al món a causa de la mala qualitat de l'aire. Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt, analitzarà en profunditat els nefastos efectes del calfament global patits a la Comunitat Valenciana en els últims anys i examina les mesures que haurien de posar-se en marxa per a pal·liar-lo.

L'Albufera, les platges, les muntanyes, la taronja o l'arròs estan en greu perill. El mes de juliol passat, investigadors mediambientals van advertir que les onades de calor, les precipitacions d'alta intensitat i els períodes de sequera seran cada vegada més recurrents a tota la costa mediterrània. Som conscients els valencians i valencianes de quina part de la nostra identitat està en joc?

En la passada Cimera del Clima, celebrada a Glasgow, 103 països es van comprometre a reduir en aquesta dècada un 30% les seues emissions de metà, el gas responsable del 25% del calfament global. Zoom es pregunta si s'han pres les mesures necessàries per a frenar el canvi climàtic. Què fan els nostres dirigents sobre aquest tema? Estaríem disposats a canviar el nostre model de vida?

Segons els experts, des de finals dels setanta ja utilitzem més recursos dels que ens pot donar el planeta. Contaminar és rendible econòmicament? Deixar de fer-ho implicaria frenar l'economia? L'espai de reportatges d'investigació tractarà de trobar resposta a aquests interrogants el dilluns a les 22 hores en À Punt.  

També et pot interessar

stats