‘Zoom’ analitza les conseqüències reals del canvi climàtic

El programa d'investigació d'À Punt examina les mesures per a pal·liar els efectes del calfament global a la Comunitat Valenciana

Quina consciència tenim els valencians i valencianes sobre el canvi climàtic?
Quina consciència tenim els valencians i valencianes sobre el canvi climàtic? / Departament de Comunicació
26 de novembre 2021 - 11:53

La pujada del nivell de la mar, l'augment de les temperatures, el desglaç de les glaceres, la intensificació i major freqüència dels fenòmens meteorològics extrems i l'increment de malalties respiratòries són algunes de les conseqüències reals del canvi climàtic. Per a l'Organització Mundial de la Salut (OMS), es tracta de major amenaça per a la salut de la humanitat. S'estima que cada minut moren tretze milions de persones al món a causa de la mala qualitat de l'aire. Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt, analitzarà en profunditat els nefastos efectes del calfament global patits a la Comunitat Valenciana en els últims anys i examina les mesures que haurien de posar-se en marxa per a pal·liar-lo.

L'Albufera, les platges, les muntanyes, la taronja o l'arròs estan en greu perill. El mes de juliol passat, investigadors mediambientals van advertir que les onades de calor, les precipitacions d'alta intensitat i els períodes de sequera seran cada vegada més recurrents a tota la costa mediterrània. Som conscients els valencians i valencianes de quina part de la nostra identitat està en joc?

En la passada Cimera del Clima, celebrada a Glasgow, 103 països es van comprometre a reduir en aquesta dècada un 30% les seues emissions de metà, el gas responsable del 25% del calfament global. Zoom es pregunta si s'han pres les mesures necessàries per a frenar el canvi climàtic. Què fan els nostres dirigents sobre aquest tema? Estaríem disposats a canviar el nostre model de vida?

La Cimera del Clima enfronta aquests temes per prendre les mesures necessàries
La Cimera del Clima enfronta aquests temes per prendre les mesures necessàries / Departament de Comunicació

Segons els experts, des de finals dels setanta ja utilitzem més recursos dels que ens pot donar el planeta. Contaminar és rendible econòmicament? Deixar de fer-ho implicaria frenar l'economia? L'espai de reportatges d'investigació tractarà de trobar resposta a aquests interrogants el dilluns a les 22 hores en À Punt.