‘Valencians al món’ visita Bolonya, la ciutat universitària dels Erasmus

El programa torna dimecres a la ciutat italiana que acull cada any milers d’estudiants estrangers

Pujarem en un Lamborghini
Pujarem en un Lamborghini / Departament de Comunicació
10 de gener 2023 - 11:55

Aquest dimecres 11 de gener, a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món viatja a Bolonya, la ciutat docta d'Europa. Ací es troba una de les més universitats més antigues i conegudes d'Itàlia, l’Alma Mater Studiorum Università di Bologna, que amb les seues diverses facultats acull cada any milers d'estudiants estrangers.

De la mà dels nostres valencians i valencianes, visitarem Bolonya, la capital de la regió septentrional de l’Emília-Romanya. Ací és on es troben algunes de les millors gastronomies, arquitectures a més de simpàtics italians. La ciutat romana és a penes coneguda pels turistes, que acudixen en massa a altres llocs d'Itàlia, la qual cosa permet viure una experiència local autèntica.

Primer, estarem amb Antonio Serrano, natural de Bunyol. Antonio viu a Bolonya des de fa huit anys. Amb ell, descobrirem la casa de Lamborghini, on tindrem el plaer de fer una volta amb un Lamborghini Huracan STO de la marca d'automoció italiana, i, a més a més, visitarem el centre de la ciutat de Bolonya: el canal de Sant Rem i la basílica de Sant Lluc. Acabarem un dia fantàstic en casa d'Antonio donant-li una sorpresa de part de Jesús Vázquez, jugador del València CF.

Més tard, coneixerem Salva Torregrosa, de Benetússer (Horta Sud). Salva viu a la regió de l’Emília des de fa deu anys i allí ens reunirem amb ell i la família, que ens mostraran el centre de la ciutat i un mercat tradicional italià. Ens portaran a Caseificio Scalabrini, on es fa el parmigiano reggiano, el formatge més conegut de tot Itàlia. A la nit, soparem una exquisitat: una carbonara al parmigiano reggiano.

Salva Torregrosa i familia de Benetússer
Salva Torregrosa i familia de Benetússer

Tornarem a Bolonya. La valenciana següent serà Teresa Arias. Teresa és de Montcada (Horta Nord) i està cursant el programa Erasmus a Bolonya, per això viu des de fa dos mesos a la ciutat. Visitarem la biblioteca de la universitat, la basílica de Sant Petroni i pujarem la Torre Asinelli, que oferix unes vistes magnífiques de la ciutat.

Després, s'unirà Maria. Ella és d'Ontinyent (Vall d'Albaida) i també és estudiant del programa Erasmus. Amb un quiz de preguntes sobre literatura italiana, Valencians al món posarà a prova les dos amigues i continuarem visitant el centre de la ciutat. La plaça Major, on està Neptú amb el trident que Maserati va agafar com a símbol de la marca. Finalment, viurem la nit de Halloween des de l'ambient festiu dels estudiants d’Erasmus.

Maria i Teresa
Maria i Teresa / Valencians pel Món

Sol Aguilar, de València capital, viu a Ravenna des de fa trenta-dos anys per amor. Amb ella, anirem a la tomba de Dante i farem i menjarem cappelletti, una pasta molt coneguda de la regió. I ens acomiadarem d’Itàlia en casa de Sol. Allí, coneixerem el marit i la filla, i ens convidaran a un aperitiu italià deliciós.

Valencians al món, produït per la Cometa TV i Estrela Audiovisual, s'emet cada dimecres a les 22:00 hores en À Punt.

També et pot interessar

stats