‘Parir al segle XXI’ guanya dos premis Webby

El docuweb coproduït per À Punt Mèdia, Barret Cooperativa i Lab RTVE ha sigut reconegut pel públic dins de la categoria de Millor disseny responsiu/adaptatiu per a mòbil

Els premis Webby (Webby Awards) són atorgats per l’Acadèmia Internacional d’Arts i Ciències Digitals de Nova York, i es consideren el major reconeixement mundial que poden tindre les pàgines web en diverses categories

‘Parir al segle XXI’ guanya dos premis Webby
‘Parir al segle XXI’ guanya dos premis Webby
19 de maig 2021 - 12:01

Parir al segle XXI ha sigut reconegut com a guanyador del premi Webby i del Webby de votació popular a la categoria de Millor disseny responsiu/adaptatiu per a mòbil (Webby Winner and Webby People’s Voice Winner in Websites and Mobile Sites: Best Responsive/Adaptive Design for Mobile). https://www.webbyawards.com/

Aquesta categoria reconeix el millor treball a escala mundial pel que fa a com es visualitza un web quan el veiem en altres dispositius, com ara telèfons mòbils o tauletes.  

Els premis Webby (Webby Awards) són atorgats per l’Acadèmia Internacional d’Arts i Ciències Digitals de Nova York, i es consideren el major reconeixement mundial que poden tindre les pàgines web en diverses categories. Aquests premis s’entreguen des de 1996 i hi ha una segona sèrie de premis anomenats “People’s Voice” que depenen de la votació del públic. Parir al segle XXI ha obtingut la unanimitat de professionals i públic en la categoria que es presentava.

'Parir al segle XXI' està A la carta al web d'À Punt Mèdia
'Parir al segle XXI' està A la carta al web d'À Punt Mèdia

Entre els membres del jurat destaquen: Mitchell Baker, presidenta de Mozilla; Paola Antonelli, conservadora principal del MOMA; Shereen Marisol Meraji, presentadora del podcast Code Switch a la NPR; Tiffany Rolfe, directora creativa global a R/GA; Vint Cerf, coinventor d’Internet; D-Nice, DJ i fundador del Club Quarantine; Desus Nice, copresentador de “Desus & Mero” a Showtime; Michael Aragon, vicepresident principal de continguts a Twitch; Richard Ting, director principal de disseny de producte de Twitter; i els fundadors de VERZUZ, Swizz Beatz and Timbaland. 

      Altres premis i reconeixements rebuts per ‘Parir al segle XXI’

  -        12 de maig. Un nou reconeixement per a Parir al segle XXI. El docuweb sobre el part respectat va ser premiat com a millor documental interactiu en el festival Finnof (Festival Internacional de Nuevas Narrativas de No Ficción) a l’Argentina aquest mes de maig de 2021.

El Finnof és el primer Festival Internacional que premia projectes narratius innovadors en el camp de la no ficció, i atén produccions periodístiques, documentals i educatives d’arreu del món. Enguany és la segona edició d’aquest festival. La categoria en la qual Parir al segle XXI ha sigut guardonada és la de Documental Interactiu (iDoc), que comprén produccions periodístiques, documentals i educatives que es despleguen en entorns multimèdia i interactius en línia, on la navegació del contingut implica la interacció i participació activa dels usuaris. http://www.finnof.org/#

-        3 de maig. Parir al segle XXI s’incorpora a la base de dades de documentals del prestigiós MIT (Massachusetts Institute of Tecnology).

 https://docubase.mit.edu/project/birth-in-the-21st-century/.

-        10 de març. El docuweb Parir al segle XXI va estar nominat al World Press Photo digital storytelling contest com a millor interactiu de l’any. World Press Photo és la convocatòria de fotoperiodisme més prestigiosa del món. Des del 1955, cada any premien les millors fotografies i reportatges gràfics de mitjans de tot el món. I des del 2011, inclouen una categoria de periodisme multimèdia.

Juntament amb aquest docuweb, produït per Barret Cooperativa, À Punt i Lab RTVE, enguany han estat nominades produccions de mitjans com The Washington Post, New Yorker o The New York Times. Va ser finalista, competint contra The Washington Post i la televisió pública lituana.

https://www.worldpressphoto.org/collection/digitalstorytelling/2021/41466/2021-Digital-Storytelling-Contest

També et pot interessar

stats