‘La mort de Guillem’, premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió

La pel·lícula ja va aconseguir el 5 de març el premi del públic en el Festival Internacional de TV, Guió i Cinema de Los Angeles.

El llargmetrage està disponible en A la Carta al web d’À Punt Mèdia.

NP ‘La mort de Guillem’, premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió
NP ‘La mort de Guillem’, premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió / Departament de Comunicació
22 de març 2021 - 10:56

Burjassot, 22 de març de 2021. La mort de Guillem, pel·lícula per a televisió coproduïda per À Punt Mèdia, ha sigut guardonada amb el premi Gaudí a la millor pel·lícula televisiva.

Enguany, l'Acadèmia del Cinema Català ha decidit celebrar la 13a edició dels Premis Gaudí en horari de vesprada per a complir el toc de queda. L'entrega de premis, celebrada ahir diumenge, s'ha fet presencialment, però amb un aforament reduït al 30%.

La pandèmia ha passat factura al cinema en català, ja que només sis llargmetratges optaven al premi a la millor pel·lícula de ficció en llengua catalana, una de les xifres més baixes de la història dels guardons.

La mort de Guillem va obtindré el premi a millor pel·lícula, millor guió i millor actriu protagonista en la tercera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià i, el passat 5 de març, el premi del públic en la cinquena edició del Festival Internacional de TV, Guió i Cinema de Los Angeles (Los Angeles Television, Script and Film Festival).

Es tracta d'una producció de Som, SUICAfilms i Lastor Media, amb la coproducció d’À Punt Mèdia i Televisió de Catalunya, i que compta, entre altres, amb la participació de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Radiotelevisió de les Illes Balears. Dirigit per Carlos Marques-Marcet, el telefilm, escrit per Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas, se centra en l'assassinat en 1993 del jove antifeixista valencià Guillem Agulló a mans d'un grup d'ultradreta.

L’estrena més vista en la història d’À Punt

Aquest llargmetratge és l'estrena més vista en la història d'À Punt. L'emissió de la pel·lícula, el passat 2 d’octubre, va aconseguir que el prime time obtinguera un rècord històric, amb un 11,3% de share, i va reunir 201.000 valencians i valencianes davant el televisor. Per streaming, 7.000 persones més, des de 54 països diferents, van assistir a l'estrena des dels seus sofàs. De fet, La mort de Guillem continua disponible en A la Carta al web d’À Punt Mèdia. 

També et pot interessar

stats