L’univers dels Mironins, inspirat en l’obra de Joan Miró, s’estrena en À Punt, Clan (TVE) i en format sèrie en Super3 (TV3) el dijous 23 de desembre

Tres gotes de pintura que dormen als quadres de Joan Miró s’escapen durant la nit per a viure aventures trepidants que posaran a prova la seua creativitat

Va adreçada a infants entre 3 i 8 anys. El públic viatjarà a l’interior del món de les arts per a descobrir les seues fascinants i infinites possibilitats expressives, a través d’històries esbojarrades multicolors plenes d’humor i fantasia

Mironins també és una pel·lícula, nominada als Premis Goya i als Premis Gaudí, i un projecte transmèdia i de creació de nous públics familiars a la Fundació Joan Miró

Els Mironins arriben a casa per Nadal
Els Mironins arriben a casa per Nadal / Departament de Comunicació
22 de desembre 2021 - 10:17

L'univers dels Mironins, inspirat en l’obra de Joan Miró, arriba aquest dijous a la televisió amb una sèrie de 26 capítols. À Punt, Super3 (TV3) i Clan (TVE) emetran les peripècies de tres gotes de pintura que dormen als quadres de Joan Miró i s’escapen durant la nit per a viure aventures trepidants que posaran a prova la seua creativitat. La sèrie, creada per Mikel Mas i Celia Rico, narra les històries esbojarrades multicolors plenes d’humor i fantasia en què els menuts viatjaran a l’interior del món de les arts per a descobrir les seues fascinants i infinites possibilitats expressives.

Mironins també és una pel·lícula que es va estrenar a les sales de cinema el 3 de desembre. Nominat als Premis Goya i als Premis Gaudí com a millor llargmetratge d’animació, el film ha participat a l’Atlantida Film Fest (2021), Cinekid (Amsterdam, 2021) i el Serielizados Film Fest (Barcelona i Madrid, 2021), entre d'altres.

La història dels Mironins va nàixer l’any 2013 amb Mironins, un llibre per a jugar i aprendre amb Joan Miró, una publicació d’Anna Carretero, Marcela Hattemer i Anna Purroy, tres treballadores de la Fundació Joan Miró que es van adonar que no s’havia publicat cap llibre infantil d’activitats sobre un dels artistes que més ha connectat amb els infants. Mikel Mas i Celia Rico van veure que tampoc hi havia cap producte audiovisual i van decidir portar les gotes de pintura a la pantalla.

La sèrie i la pel·lícula han estat impulsades per Cornelius Films i coproduïdes amb Wuji House, Walking the Dog i Peekaboo Animation amb la participació de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i el canal Ketnet, i han comptat amb la col·laboració de la Successió Miró i l’assessorament artístic de la Fundació Joan Miró.

Mironins, un projecte transmèdia

Mironins es desplega en un projecte de recerca i innovació que té com a objectiu generar formes pioneres de vincular-se, participar i aprendre a la Fundació Joan Miró a través de les tecnologies digitals. Mitjançant experiències interactives i de realitat augmentada es convida les xiquetes, xiquets i les famílies a conéixer els processos creatius de Joan Miró i a entrar en contacte amb la seva pròpia creativitat a través de l’exploració i del joc. La Fundació Joan Miró participa en l’equip d’investigació del projecte, un consorci adscrit a la comunitat RIS3CAT Mèdia i integrat conjuntament amb la Unitat de Tecnologies Audiovisuals d’Eurecat, la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Cornelius Films, Sfy i Wildbytes.

Sinopsi

Cada nit, quan el museu de Joan Miró tanca i els visitants marxen cap a casa, tres gotetes de pintura cobren vida en els quadres del pintor. Són els Mironins, tres amics inseparables que viatgen d'obra en obra per viure aventures trepidants al costat d'una infinitat de personatges tant surrealistes com inoblidables. A l'interior dels quadres, els Mironins descobriran el fascinant univers de l'art, on la creativitat i la imaginació són inesgotables.

Fitxa tècnica

Mironins

Comèdia slapstick

Durada: 26 capítols

Per a xiquets de 3 a 8 anys

Direcció: Mikel Mas i Txesco Montalt

Guió: Celia Rico i Cristina Broquetas

Direcció artística: Ángel Coronado i Oriol Roca

Direcció d’animació: Víctor Rago

Storyboard: Txesco Montalt i Mayte Sánchez

Música: Ivan Llopis i Carles Delgado

Candidata als Premis Gaudí i als Premis Goya com a millor llargmetratge d’animació

 À Punt: estrena el dijous 23-12 en línia i a partir del 25-12 a les 9 h en la graella de TV. Properament la sèrie estarà disponible a les plataformes VoD de Super 3 (TV3), Clan (TVE) i À Punt.

                   

                         

També et pot interessar

stats