'L’hora fosca' recrea el crim del Xúquer, un assassinat sense resoldre

Dimarts, penúltim capítol del true crime d’À Punt

L’assassinat de Raúl no s’ha resolt encara.
L’assassinat de Raúl no s’ha resolt encara / Departament de Comunicació
31 de maig 2021 - 10:25

Dimarts a la nit és el torn del programa de true crime d’À Punt que aquesta setmana recupera el cas que va ser conegut com el crim del Xúquer. L’hora fosca torna a les 22:00 hores per a repassar un dels casos que encara es recorda a la Ribera Baixa.

El novembre de 2007, un pescador de Cullera va descobrir el cos d’un home en un lloc apartat del riu Xúquer anomenat l’Assut. Estava lligat amb cadenes a uns blocs de formigó. L'autòpsia va establir que havia mort a causa de dos tirs d’escopeta al pit. Es tractava de Raúl Oller, cullerà de 34 anys i casat, que havia desaparegut cinc dies abans, després d’eixir de treballar a Torrent i que no tenia antecedents delictius. La seua dona el buscava desesperadament des d’aleshores.

No era la primera troballa d’aquestes característiques. Dos anys abans, havia aparegut un altre cadàver nugat a una banyera dins del riu. La Guàrdia Civil va investigar el cercle d’amistats de Raúl Oller, va reconstruir les seues últimes hores de vida des que el van veure per última vegada a Cullera. Van trobar el seu cotxe abandonat a Sollana i van detindre José Antonio, un jove de Cullera de 22 anys, com a presumpte autor del crim.

Les restes de sang trobades en sa casa -en una porta, una tovallola i unes botes d’aigua-, i l’escopeta del 12 de què era propietari, semblaven proves suficients per a incriminar el sospitós. A més, José Antonio disposava d’un embarcador prop d’on va aparéixer el cadàver. I encara hi havia una altra circumstància estranya: al pare del detingut l’havien assassinat dos anys arrere de dos tirs d’escopeta en la mateixa zona.

Semblava un cas resolt, però els anàlisis dels laboratoris van descartar que les mostres arreplegades foren de la víctima i tampoc es va poder determinar que l’arma usada fora la del detingut. A José Antonio el van deixar en llibertat sense càrrecs. L’assassinat de Raúl no s’ha resolt encara.

També et pot interessar

stats