Les immatriculacions eclesiàstiques al descobert en ‘Zoom’

Dilluns, el programa d’À Punt desvela a qui pertany el Micalet de València

Bérnar Giménez entrevista a Joan Ribó en  Zoom
Bérnar Giménez entrevista Joan Ribó en 'Zoom'
04 de juny 2021 - 10:29

El proper dilluns 7 de juny, a les 22 hores, el programa de reporterisme d’investigació Zoom tractarà el tema de les immatriculacions eclesiàstiques. Amb el títol “Sagrades escriptures. El patrimoni de l'església” el programa d’À Punt televisió que presenta Bérnar Giménez, ens acostarà la situació de les immatriculacions de les finques en el registre de la propietat a la Comunitat Valenciana.

El passat mes de febrer, el govern espanyol va fer pública la llista de béns immatriculats per l'Església de 1998 a 2015. La xifra, a la Comunitat Valenciana, és de 912 immobles. El 21% dels quals no correspon a temples de culte, sinó a un altre tipus de propietats com ara cases o solars.

Una immatriculació és l’ingrés o accés d’una finca en el registre de la propietat per primera vegada.

De qui és el Micalet de València?

En Zoom sabrem si l’Església ha immatriculat la torre del Micalet de València. A la llista d'immatriculacions eclesiàstiques figura la "santa església catedral basílica metropolitana" de València amb les seues "dependències complementàries".  

Dins d’eixes dependències complementàries Zoom es pregunta si es està la torre del Micalet. Una investigació que ha permés al programa aconseguir el document que demostra de qui és el campanar.

Ajuntaments valencians han mantingut, durant anys, un pols judicial amb l’Església per registrar al seu nom temples, ermites i campanars. El programa visitarà també Benicarló per a saber de qui és el seu campanar, estarà a Xàbia per a descobrir a qui pertany l’església de Sant Bartomeu, i a Petrés ens contaran com s’ha paralitzat la construcció un centre cívic perquè l’Església ha reclamat la propietat del solar i el vol vendre per una xifra cinc voltes superior al preu cadastral.

També et pot interessar

stats