La il·lusió dels Reis d’Orient per À Punt

Dijous 5 s’estrena la sèrie Mòpies, es retransmet la Cavalcada de Reis d’Alcoi i arranca el concurs Tresor o trasto amb Eugeni Alemany

Per al dia 6, la cartellera de cinema amb Heidi i El xiquet i la bèstia i el programa homenatge al còmic valencià Luis Sánchez Polack Tip dins dels especials del concurs Atrapa’m si pots en prime time

La cavalcada de Reis d'Alcoi ens trasllada la màgia en directe
La cavalcada de Reis d'Alcoi ens trasllada la màgia en directe / Departament de Comunicació
04 de gener 2023 - 12:16

La televisió pública valenciana ha preparat una programació especial per a la setmana de Reis, l’última de les vacances escolars, que venen carregats de propostes interessants per a grans i menuts.

El dijous 5 de gener de matí s’estrena la minisèrie juvenil Mòpies a partir de les 11:30 hores de dijous a dissabte i conclou diumenge a les 11:15 hores.

El dijous 5 de gener de matí s’estrena la minisèrie juvenil Mòpies a partir de les 11:30 hores
El dijous 5 de gener de matí s’estrena la minisèrie juvenil Mòpies a partir de les 11:30 hores

Mòpies s’ambienta a Mallorca i consta de quatre episodis. Una aposta d’IB3, À Punt i TV3 amb un repartiment encapçalat per la catalana Valèria Sorolla, juntament amb la mallorquina Alba Brunet, que estaran acompanyades per actors i actrius balears, catalans i valencians com Santi Pons, Isabel Requena o Anna Berenguer. La sèrie de ficció ha estat dirigida per Lluís Prieto amb la productora mallorquina Espaitemps i amb la participació de la productora valenciana Barret Cooperativa.

El programa de màgia Magnífics oferirà un especial de Nadal a partir de les 16:15 hores. Continuarà la vesprada amb el concert que el músic Dani Miquel va oferir al Teatre Principal de València el passat 11 de desembre per a presentar el seu treball ‘Volem’, una proposta escènica de música, diversió i imaginació. Un concert en el qual va repassar els seus clàssics i en què participaren les Feretes de La Colla amb altres convidats il·lustres.

A partir de les 18 hores les càmeres d’À Punt es traslladen fins a Alcoi per a oferir en directe la Cavalcada de Reis fins a les 21 hores. Una retransmissió que conduiran els periodistes alcoians Ferran Cano i Reis Juan amb tot el desplegament de mitjans tècnics de la televisió pública per tal d’acostar la màgia i la il·lusió dels que viuen aquesta festa infantil amb la mirada dels més menuts.

Després de l’informatiu À Punt NTC nit arranca el primer programa del concurs nou d’À Punt Tresor o Trasto. Cada setmana, una parella de concursants lluitarà per a emportar-se el premi màxim de 20.000 euros en un programa nou presentat pel còmic Eugeni Alemany i en el qual també participarà l'experta i llicenciada en Història de l'Art, Arabella León. Després d’aquest especial de Reis, el dia 13 el programa s’incorpora a la programació d’À Punt dels divendres a la nit.

Eugeni Alemany  presenta el nou concurs  'Tresor o trasto'
Eugeni Alemany presenta el nou concurs 'Tresor o trasto'

Estrenes de cinema amb Heidi, el guardonat d’anime El xiquet i la bèstia i l’especial dedicat al còmic valencià Tip en l’Atrapa’m si pots en prime time

Per a la sobretaula del dia de Reis, a partir de les 16 hores, À Punt aposta per la pel·lícula Heidi, una versió del clàssic literari dels anys 70, que va ser una coneguda sèrie d’animació infantil, ara en versió de cine per a recordar-la en família.

Heidi és una òrfena de huit anys criada pel seu iaio a les muntanyes suïsses. Al costat del seu amic Pere el cabrer, té curs del ramat del iaio i gaudeix de la llibertat a la muntanya. Però un dia, la tia Dete decideix emportar-se-la a Frankfurt perquè s'educara amb una família adinerada. Allí farà amistat amb la filla de la família, Clara.

Heidi i el seu iaio a les muntanyes suïsses
Heidi i el seu iaio a les muntanyes suïsses

Per a la nit de divendres, a partir de les 21:45 hores, À Punt estrena El xiquet i la bèstia, el primer anime de Mamoru Hosoda que va competir en el Festival de Sant Sebastià el 2015. Aquesta pel·lícula d’animació va aconseguir el premi a la millor pel·lícula asiàtica, premi a la banda sonora i premi a la millor pel·lícula japonesa ens els premis CineAsia. Presenta una història de maduració i relacions pare-fill a través de la història de Kyuta, un xiquet solitari que viu a Tòquio, i Kumatetsu una criatura sobrenatural aïllada en un món fantàstic. Un dia, el xiquet travessa la frontera cap a l'altre món i fa amistat amb Kumatetsu, que es converteix en el seu amic i guia espiritual.

'El xiquet i la bèstia', anime que va aconseguir el premi a la millor pel·lícula asiàtica
'El xiquet i la bèstia', anime que va aconseguir el premi a la millor pel·lícula asiàtica

El cap de setmana encara ens reserva més propostes familiars com ara l’especial dedicat a l’inoblidable còmic valencià Luis Sánchez Polack, ‘Tip’ dins del concurs Atrapa’m si pots amb Òscar Tramoyeres. Serà dissabte a partir de les 22 hores, quan tornen els programes tematitzats setmanals, en prime time, del concurs divertit que cada dia ens ensenya i diverteix des de la sobretaula de la televisió pública valenciana.

També et pot interessar

stats