‘FilmoRetrats’, una cita documental per a cinèfils les nits de diumenge en À Punt

Recordem rodatges mítics a la Comunitat Valenciana.

L'estrena del programa és el diumenge 10 de gener, a les 23:45 hores.
L'estrena del programa és el diumenge 10 de gener, a les 23:45 hores.

FilmoRetrats és una sèrie documental de tres capítols coproduïda per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i la productora alacantina MAKINACCION COOP V que s’estrena en la graella de l’any nou a partir de diumenge 10 de gener, a les 23:45 hores.

FilmoRetrats és una sèrie documental que mostra de manera tranversal la influència de l’audiovisual en el patrimoni natural, cultural, el turisme, l'economia, els costums, la memòria històrica, els estereotips de gènere o els moviments socials a través de testimonis de persones desconegudes que, sovint, no arrepleguen les càmeres.

Aquesta setmana s’estrena amb Alacant. En FilmoRetrats Alacant el documental fa parada a Agost, Dénia, Alcoi, Benidorm i Alacant per a conéixer les històries d’allò més curioses que ens van deixar rodatges mítics com ara El retorn dels set magnífics, El capità Jones, La Portentosa vida del pare Vicent o xicotetes rareses com el film Dràcula contra Frankenstein o El consenso.

Els diumenges següents els cinèfils tenen una cita amb FilmoRetrats València que passeja pels espais més inspiradors de Gandia, Xàtiva, Cullera, Requena i València per a mostrar de prop les experiències d'aquells que van viure rodatges publicitaris històrics com Els Borgia. També inclou adaptacions increïbles com Tintín i el misteri de les taronges blaves o transformadors de l'entorn com Cañas y barro o Cabanyal Z.

La sèrie conclou amb FilmoRetrats Castelló, amb un viatge al nord de la Comunitat Valenciana fent parades a Sant Mateu, Benicàssim, Castelló de la Plana, Morella i Peníscola per a gaudir dels seus escenaris naturals que han acollit, des de produccions de format menut com algunes websèries, fins a llargmetratges com El Olivo o Terra i llibertat i superproduccions com El Cid o Joc de Trons.

També et pot interessar

stats