Estrenem ‘L’Squad’ en les xarxes d’À Punt

Des d’este dilluns 9 de gener ha començat la publicació de nous continguts de caràcter juvenil en unes noves xarxes creades per À Punt per a aquest públic específic.

L'Squad 04
L'Squad a les nostres xarxes / Departament de Comunicació
10 de gener 2023 - 15:39

L'Squad d'À Punt és una nova iniciativa que pretén fer valdre el valencià a les xarxes socials amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística. Amb aquest objectiu, Fran Tudela, més conegut com a Cabrafotuda, ha seleccionat i ha apadrinat quatre creadors i creadores de contingut i els ha ajuntat en una casa de creació de continguts, un espai on només s'han de preocupar de fer i pujar vídeos diàriament a les xarxes socials de TikTok, Instagram i YouTube (@lsquad_apunt). Aquesta és la seua traducció humorística de les Content House que es poden trobar internacionalment a les xarxes. Clar, en el nostre cas passem d’una mansió ostentosa a una clàssica caseta valenciana.

Els protagonistes de L'Squad són la cantant Esther Querol, el fotògraf de concerts Julio Cebolla, el model i actor Jason Dolz i una de les tiktokers valencianes més seguides, Alba Castelló. Però no estaran sols, als seus vídeos podrem trobar altres cares conegudes de les plataformes de vídeo vertical que s'aniran desvelant a poc a poc.

Des de L’Squad es faran dues o tres publicacions diàries en les seues xarxes i el recull de tots aquests continguts s’emetrà la setmana següent en BonDiaTV.

A més, els dimecres i com una interacció amb Duel de veus, s’estan fent en el Twitch d’À Punt (twitch.tv/apunt_media) uns directes per a comentar el capítol de la setmana. Aquesta emissió està comandada per Cabrafotuda i els creadors de L’Squad. En aquest directe s’entrevista algun protagonista del programa de la setmana. Es tracta de tindre un espai sense les restriccions de la televisió convencional on parlar tranquil·lament del programa i comentar els highligths i potser també algun detallet que en una emissió en directe es puga escapar, repassant les imatges del programa.

La idea principal és tindre una visió més jove d'aquest contingut estrella d'À Punt, i és per això que es busca aquesta emissió per un canal més alternatiu. L'endemà es penja eixe directe al nostre YouTube juntament amb les actuacions de cada programa.

 

 

El piset i el seu càsting per a compartit pis

L’altra iniciativa dedicada als joves que prepara À Punt és El Piset, un programa de debat per a joves. Està plantejat, però, d’una manera ficcionada. Ame Soler, il·lustradora, i Àrtur Martínez, cantant de La Fúmiga, comencen a viure en un pis compartit i inicien un càsting per a trobar les dues persones perfectes per a les habitacions que els queden lliures. Als protagonistes els uneix una relació d’amistat de pocs mesos, però connecten en molts aspectes vitals i per a ambdós és molt important entendre’s de la mateixa manera amb els seus futurs companys de pis. Amb aquesta excusa convidaran cada setmana dues persones. Un sopar i una conversa en un ambient despreocupat els servirà per a saber si serien bons companys de pis.

El context narratiu forma part de l’atmosfera del programa, però no té un paper transversal o protagonista. És a dir, la importància està en la conversa, els convidats, les anècdotes, i no tant en si són els candidats ideals o no. La intenció amb la ficció del càsting de possibles companys de pis és aportar un context narratiu que done suport a tot el contingut addicional i que servisca de fil conductor durant tota la temporada.

El Piset molt prompte en À Punt
El Piset molt prompte en À Punt

Pel que fa al debat, la intenció és que hi haja diferents punts de vista per a poder oferir a l’espectador o espectadora una visió més àmplia del tema plantejat.

Algun dels convidats amb què contarà El Piset són Samantha, Víctor Palmero, Inés Hernand, Anaïs Domènech, Dianina XL o Carmen Alonso (De Parkineo).

El Piset consta de sis capítols que es publicaran cada quinze dies en YouTube i es penjarà al nostre web. La setmana que no s’estrena capítol s’aprofita per a extraure fragments i comentar els millors moments del programa de la setmana anterior.

També et pot interessar

stats