Duel de veus aposta en cada gala per la moda més atrevida amb un autèntic segell valencià

Modistilla, Zhuo Ye, By.Feher o Pablo Prusi són alguns dels joves dissenyadors valencians que visten aquesta temporada tant la presentadora Àlex Blanquer com els membres del jurat Samantha, Sole Giménez i Pere Aznar

Model de Modistilla per Àlex Blanquer
Model de Modistilla per Àlex Blanquer / Miguel Lorenzo
13 de maig 2022 - 09:05

La moda valenciana està present cada divendres a la nit en cada gala de Duel de veus, el concurs amb música en directe d'À Punt. En la Comunitat Valenciana trobem vertaders dissenyadors consolidats i també emergents que, amb les seues propostes arriscades i úniques, continuen fent-se un lloc en el panorama de l’estilisme mundial. El talent musical Duel de veus ha volgut retre un homenatge a algunes firmes de moda que han permés que València s'haja convertit, amb altres disciplines artístiques i creatives, en la Capital Mundial del Disseny 2022.

Samantha vestida per Judy&Rose
Samantha vestida per Judy&Rose / Miguel Lorenzo

En cada gala, tant la presentadora Àlex Blanquer com els membres del jurat, Sole Giménez, Pere Aznar o Samantha, vesteixen dissenys valencians de diferents estils, en els quals el color, la mescla de teixits o cridaners complements són els protagonistes. En les primeres gales hem vist dissenys molt especials, creacions úniques que han cridat l'atenció de les espectadores i espectadors, especialment en les xarxes, per la seua originalitat.

Vestit de Modistilla per a Àlex Blanquer
Vestit de Modistilla per a Àlex Blanquer

Actualment, aquests són els dissenyadors que participen en la imatge del programa:

Modistilla: “Atrevir-se a ser lliure no és un repte, és una necessitat”

Modistilla és una marca sense gènere que aposta pel color, la diversió i la ironia en totes les seues creacions. Va nàixer fa dos anys amb el guiatge de Pablo Carcassona, un jove dissenyador de Burjassot amb “la necessitat de crear moda sense gènere que no siga avorrida. Durant molts anys hem sigut persones enclaustrades per les barreres del gènere i, afortunadament, ara la línia es fa cada vegada més fina gràcies a la lluita social i la llibertat”, explica Pablo Carcassona.

Pablo Carcassona, dissenyador de Modistilla
Pablo Carcassona, dissenyador de Modistilla

Modistilla és una marca sense prejudicis i desllenguada. La mescla de colors, els volums i la descaradura són trets característics de la firma. Nascuda entre plomes i talons, la firma ha anat creixent gràcies a la comunitat queer i travesti què, sense voler, han estat clau per a la seua difusió. “Extupid Collection” va ser la seua primera col·lecció càpsula, en la qual parlava de manera irònica de les fases per les quals passa una persona amb el cor partit. Guardonada amb el premi a Belles Arts de la Comunitat Valenciana i millor col·lecció de Barreira Art i Disseny, Moniquilla ha col·laborat amb Boifeather, Visori, Betto García i Nacho Sanz entre altres professionals del sector amb col·leccions per a il·lustrar la revista Vogue o en l’estilisme de videoclips musicals d’artistes com ara Mónica Naranjo. Ha vestit Supreme Deluxe, presentadora de Drag Race i el seu participant Hugaceo Crujiente, així com Ferran Pandemia i Letizia Amb Z, xiques Modistilla i muses de la firma, des del seu primer disseny. Actualment, treballa en la pròxima col·lecció de la qual només ens ha pogut avançar que es diu H.O.M i està dedicada a les «amigues».

Zhuo Ye: “La moda és art i diversió”

Zhuo Ye és una dissenyadora d'origen xinés nascuda a Dénia. Va estudiar disseny de moda en la Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València on va descobrir la seua passió: poder triar com vol representar les tendències a la seua manera amb total llibertat. Aposta per la identitat, sense necessitat d'al·ludir als gèneres i se centra a crear peces especials i úniques. Zhuo combina tècniques de confecció d’alta costura com el patronatge o el moulage o modelatge, mitjançant bollats o serrells amb la intenció de generar volum i impacte visual en les seues peces fetes a mida.

Zhuo Ye, dissenyadora
Zhuo Ye, dissenyadora

El primer disseny de Zhuo Ye per a Sole Giménez pertany a la col·lecció càpsula Samosely, una col·lecció sobre un nou món després de les conseqüències de l'accident de Txernòbil amb models inspirats en les persones que van decidir no deixar el seu lloc de residència.

Sole Giménez vestida per Zhuo
Sole Giménez vestida per Zhuo / À Punt

En les pròximes gales, tal i com ens avança el seu equip d’estilisme amb Sandra Alabau al front i Carlota Pinto com ajudant, la moda de Duel de veus estarà signada per By.Feher o Pablo Prusi, altres destacades firmes valencianes que van a col·laborar pròximament amb el programa. Si la música és art, el disseny valencià és una aposta de Duel de veus per a reivindicar la moda valenciana. 

També et pot interessar

stats