À Punt s'uneix a VIU per a impulsar activitats científiques i acadèmiques a escala internacional

Els alumnes d’aquesta universitat podran fer pràctiques formatives en el centre de programes de Burjassot

VIU
El director general d'À Punt, Alfred Costa; el degà de VIU, Joan Oleaque, i Eva María Giner, rectora de VIU
15 de desembre 2021 - 13:22

La Universitat Internacional de València (VIU) i À Punt han signat un acord de col·laboració que implica la posada en marxa d'un pla d'activitats científiques i acadèmiques que desenvoluparam els pròxims anys a escala nacional i internacional.

À Punt buscarà més presència de la seua marca al món i aprofitarà la projecció nacional i internacional d'aquesta prestigiosa universitat privada. Una universitat que atresora tretze anys d'activitat formativa en grau i postgrau en modalitat en línia, on és pionera en l'ús extensiu de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Per part seua, els alumnes de VIU podran fer pràctiques formatives en el centre de programes de Burjassot. En aquest sentit, les dues empreses cooperaran per a detectar el talent entre l'alumnat amb la finalitat d'incorporar aquest coneixement i habilitats als processos de producció de la radiotelevisió pública.

La innovació i l'emprenedoria que impulse VIU tindrà reflex i difusió en les finestres d'À Punt a través del web, les xarxes socials, la ràdio i la televisió. Una transferència d'I+D que també es plasmarà en la col·laboració per a crear i difondre programes conjunts.

Organització i execució d’activitats comunes

Aquest conveni també posarà en marxa l'organització i execució d'activitats comunes, com seminaris, cursos, jornades i congressos, relacionades amb els objectius de les dues entitats i amb la promoció social de la formació i el reciclatge dels professionals.

“À Punt com a servei públic valora molt la trajectòria acadèmica i social de VIU al llarg d'aquests tretze anys, on s'ha convertit en un referent internacional de docència i investigació”, ha comentat Alfred Costa, director general de la radiotelevisió valenciana.

Costa ha afegit que “VIU porta el nom de València al món i ha adquirit un gran prestigi formant excel·lents professionals en el camp de la comunicació, les noves tecnologies, l'enginyeria informàtica o el dret”.

També el degà de la Facultat d'Arts, Humanitats i Comunicació, Joan Oleaque, ha destacat que “el conveni amb À Punt situa la Universitat Internacional de València al costat d'un soci lògic, en expansió i ple de possibilitats, amb èmfasis en la innovació, però sense deixar arrere una constant voluntat de rigor conceptual en els continguts. S'obri, amb això, un ventall d'opcions en eclosió, en les quals, a través del present conveni, els alumnes arribaran a pensar i sentir com a comunicadors a través de les sinergies entre la redacció, el desenvolupament audiovisual i la generació informativa en Internet, combinant els espais oberts de l’online amb un ús d'unes instal·lacions de primer orde, que no deixen d'adequar-se al futur des del present immediat. La connexió amb els seus professionals i la participació conjunta en iniciatives dissenyades per les dues parts aportaran encara més possibilitats a aquesta relació”.

Aquest conveni s'ha oficialitzat hui en un acte de signatura que ha comptat amb la presència del director general d'À Punt, Alfred Costa; el degà de VIU, Joan Oleaque, i Eva María Giner, rectora de VIU, que ha conclòs comentant que “la col·laboració entre VIU, els mitjans de comunicació i el món empresarial és un pilar fonamental en el propòsit d'acostar els nostres estudiants al món laboral actual que els espera. És una satisfacció que puguen tindre la possibilitat de fer-ho en un mitjà com À Punt, tan pròxim a la societat”.

També et pot interessar

stats