À Punt retransmetrà en ‘streaming’ l’acte central del 50é aniversari de la FSMCV, a Alacant

Més de 5.000 estudiants de les escoles de música participaran en una lliçó per a compondre i interpretar música.

À Punt retransmetrà en ‘streaming’ l’acte central del 50é  aniversari de la FSMCV, a Alacant
À Punt retransmetrà en ‘streaming’ l’acte central del 50é aniversari de la FSMCV, a Alacant

À Punt retransmetrà el pròxim dissabte en streaming, en el web, un dels actes centrals de la celebració del 50é aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). Aquest acte es realitzarà a la Plaça de Bous d’Alacant i vol retre un homenatge a la tasca pedagògica de totes les escoles de música.

El plat fort de l'homenatge serà un intent de batre el rècord Guinness en la modalitat “Major lliçó simultània de música”. Per a fer-ho s’ha programat una lliçó de música en què hi participaran més de 5.000 alumnes d’entre 8 i 16 anys d’Escoles de Música de 199 societats musicals de la Comunitat. El rècord actual està en una lliçó on hi van participar 2.489 persones. I per això, segons la previsió, les societats musicals batran aquest rècord per més de 2.500 inscripcions.

El tema dee la lliçó serà “Introducció al sistema Soundcool”, una nova eina de creació musical col·laborativa desenvolupada per la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la col·laboració de la FSMCV, i basada en la utilització de tecnologia com ara telèfons mòbils i tablets.

Jorge Sastre (director del Grup d’Arts Performatives i Tecnologia (PerformingARTech) de la UPV i director del projecte Soundcool) serà l’encarregat de realitzar aquesta lliçó de música tan poc convencional, en què els participants aprendran el funcionament d’aquesta eina i treballaran activament amb els seus dispositius tecnològics.

La durada estimada de l'acte és d’una hora i mitja. Inclourà un espectacle d’animació creat per Xarxa Teatre per a celebrar el 50é aniversari de la FSMCV. La festa es tancarà amb la interpretació en directe d’una composició de Pere Vicalet creada per a l’ocasió.

Després de batre el rècord Guinness començarà un espectacle lúdicofestiu d’animació infantil amb música electrònica a càrrec de Xarxa Teatre en què l’alumnat será novament protagonista. Mitjançant efectes sonors i visuals,més de cent alumnes dirigits per Adolf Murillo escenificaran contes populars, narracions i rondalles típiques de la Comunitat Valenciana en l’espectacle El Guerrer de la Valltorta”.

À Punt retransmetrà aquest espectacle a partir de les 20.00 hores. Serà la primera emissió en streaming que farà À Punt des d’Alacant i es podrà seguir en www.apuntmedia.es.

També et pot interessar

stats