À Punt renova la proposta de continguts arran de la crisi derivada del coronavirus

Atenent les demandes de l’audiència de la Comunitat Valenciana es renova la proposta de continguts al llarg dels pròxims dies amb l’objectiu de reforçar el servei públic de ràdio, televisió i web.

À Punt renova la proposta de continguts arran de la crisi derivada del coronavirus
À Punt renova la proposta de continguts arran de la crisi derivada del coronavirus
18 de març 2020 - 19:43

Atenent les demandes de l’audiència de la Comunitat Valenciana, À Punt aposta per renovar la seua proposta de continguts al llarg dels pròxims dies amb l’objectiu de reforçar el servei públic de ràdio, televisió i web.

Als matins, a partir de les 7:00 hores, els més menuts tindran una oferta renovada de dibuixos animats en valencià. A les 8:00 hores el programa despertador informatiu Les notícies del matí pren el relleu a la televisió (en la ràdio haurà obert la programació des de les 7:00 hores). A continuació, a les 10:00 hores, començarà una franja de programació destinada als joves que estan a casa, amb Rosquilletres, el concurs en què s’enfronten els instituts de tota la Comunitat Valenciana i on els alumnes juguen a lletrejar en valencià paraules del nostre diccionari amb premis importants.

Tot seguit, a partir de les 10:30 hores, per a un públic més juvenil, la televisió pública valenciana ha programat Una habitació pròpia, una oportunitat diària per a descobrir les joies de la literatura amb una narrativa transmèdia també fora de la pantalla de televisió. Irene Rodrigo ens acompanya pel món fascinador de les grans creacions literàries. S’hi fomenta la lectura, però també els valors. Seguirà la sèrie patrimonial paisatgística Meridià zero, que ens porta de viatge pel territori sense moure’ns del sofà. I es donarà pas a l’avanç informatiu diari sobre les últimes notícies.

La Colla, a casa

Cada dia s’enviarà un butlletí d’informació als més d’11.000 membres de La Colla, i a tots els centres educatius públics i concertats, a través de la Conselleria d’Educació per tal que arriben a totes les famílies de la Comunitat Valenciana.

El butlletí inclourà:

  • Continguts especials produïts per À Punt tant per a infantil com per a ESO. Des de cançons, fins a experiments, receptes de cuina o recomanacions de llibres i unitats didàctiques d’Una habitació pròpia.
  • A partir de divendres també s’enviaran continguts facilitats per la Conselleria d’Educació relacionats amb l’educació física. Es treballa per a ampliar aquesta oferta de continguts.
  • Les Feretes produiran continguts específics per a explicar als més menuts amb el seu llenguatge, coses com ara: llavar-se les mans, per què estem tots a casa, què és un virus…
  • Hem fet una crida perquè el professorat parle amb l’alumnat. Cada dia publicarem els vídeos dels professors i professores perquè ells i els xiquets i xiquetes es troben menys sols. Entre altres, el material artisticoexpressiu del Cefire amb rutines de gimnàstica per als més menuts.
  • Dani Miquel i Aitana Ferrer se sumen a aquesta iniciativa i inclourem els seus vídeos diaris en l’enviament. Dani Miquel fa tots els matins un espectacle des de casa. Aitana Ferrer ens contarà un conte en valencià cada nit.
  • A més, hi haurà dibuixos per a pintar, jocs i moltes sorpreses més.

À Punt directe

Cada dia la nutricionista i actriu Ester Collado oferirà una secció per a recomanar-nos una alimentació adequada per a no guanyar pes durant la reclusió i tindre una dieta sana. A més, ens proporcionarà unes recomanacions de gimnàstica i d’exercicis per a fer a casa cada vesprada.

El magazín també serà la plataforma perquè els valencians i les valencianes ens conten com passen aquests dies de confinament. Trucs per a no avorrir-se, com teletreballar amb xiquets a casa, receptes de cuina... i, molt important, aportant actualitat sobre les notícies falses i titulars que cada dia inunden les xarxes sobre el Covid-19.

Per a ajudar també l’audiència en la part emocional i psicològica, el psicòleg Natxo Coller hi participarà oferint pautes de comportament i actitud per a superar aquesta situació de tancament, sobretot entre els segments més sensibles, com ara els més majors i les famílies amb xiquets i xiquetes a casa. Com ocupar el cap, tindre una actitud positiva i activa, etc.

‘A córrer’

El programa referent de les carreres populars a la Comunitat Valenciana, que s’emet cada dissabte abans del NTC migdia, presentat per Xavi Blasco, emetrà programes especials per als amants d’un esport tan popular. Amb la prohibició de poder practicar esport al carrer, ajudarem l’audiència a mantindre l’estat físic sense eixir de casa amb rutines, consells de manteniment, trucs alimentaris, etc.

‘Terra viva’

Adaptarem els continguts a la nova situació. Elaborarem continguts especials per als xiquets, experiments, com cuinar amb els productes de proximitat...

Contactarem amb experts perquè ens aconsellen com dur aquest captiveri de la millor manera possible.

En la ràdio d’À Punt

Cròniques de l’aïllament. Des de divendres a la nit (22:00), cada dia, de dilluns a diumenge, i a partir del dilluns 23 de març a les 23:00, el periodista Eugenio Viñas ens oferirà un diari radiofònic de la situació que es viu a la Comunitat Valenciana i, pràcticament a tot el món. Cada nit descobrirem com sobreviu la societat valenciana a aquest confinament forçat. Alguns dels temes que s’hi tractaran seran:

  • Addictes i traficants. Com s'estan gestionant les necessitats bàsiques ocultes.
  • Prostitució. Què està succeint amb el tràfic de persones. Qui vigila el que està passant.
  • Presons. Un confinament fràgil. Funcionaris de presons i presos.
  • Valencians a Londres (on no han decidit aïllar la població).
  • Futbolistes d'elit. Com gestionar l'estat físic i mental.
  • Esportistes d'elit. Com gestionar la preparació pels Jocs Olímpics del 2020.
  • Taxistes i conductors d'autobús. Fotografia en viu de les ciutats sense activitat.
  • Infermers/eres. Les històries clíniques des de dins dels hospitals (i les domèstiques).
  • Treballadors als aeroports. Es mantenen vols, però no hi ha activitat.
  • Periodistes: acreditar-se, moure i enfocar. Com ho fan.

I els oients de la ràdio d’À Punt podran en breu prendre molt bones píndoles d’humor amb les millors actuacions de monòlegs còmics del programa Comediants de la mà dels millors còmics i actrius del gènere, a més de celebritats de fora del món de l’espectacle que s’atreveixen a contar els monòlegs més cridaners.

Serveis informatius

A més, els serveis informatius mantenen les franges d’emissió (matí de 7:00 a 10:00), migdia (13:55-15:10) i nit (20:30-22h) i obrin un avanç informatiu en la franja matinal i vespertina per tal de poder oferir a la ciutadania les diferents compareixences i rodes de premsa amb què les autoritats mantenen actualitzades totes les informacions al voltant del Covid-19.

Totes les emissions de la televisió i de la ràdio d'À Punt es poden seguir en directe i en la carta en l’enllaç https://www.apuntmedia.es/ i en les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar

stats