À Punt estrena una sèrie de documentals per a nodrir la curiositat dels espectadors sobre les Falles

Es podrà gaudir del millor contingut gràcies a la nova programació sobre l’art de la fusta, del foc, i altres

I'm Burning
I'm Burning
01 de setembre 2021 - 13:41

Diversos documentals sobre la temàtica fallera inauguren la programació de les Falles en À Punt. La televisió pública valenciana rememora què representa la festa gran dels valencians i les valencianes.

Hui dimecres a les 20:00 hores s’estrena Esclats de llum, el primer documental d’aquesta selecció. Iris Ribera, de dènou anys, treballa al bar amb son pare, toca la bateria en un grup de música rock i té un somni: ser artista fallera. Enguany ha rebut el premi de dissenyar la seua primera falla. A la recerca d'inspiració, fa un documental sobre les artistes valencianes, però tot queda interromput per l'anunci d'una pandèmia.

Divendres 3 de setembre, a les 16:15, en acabar Això no es normal, serà el torn de Regino Mas, l’art en perill. En el documental es repassa la vida i la trajectòria de Regino Mas Marí, primer mestre major del Gremi d’Artistes Fallers de València.

La nit del divendres s’ofereix una doble sessió a partir de les 00:00 hores amb Falles del 37. L’art en guerra i L’art de la fusta. Falles del 37. L’art en Guerra conta com, quan s'inicia la Guerra Civil, un grup d'artistes i intel·lectuals valencians impulsa la creació de quatre falles de contingut antifeixista. I L’art de la fusta relata la història de Manolo García, l'últim fuster artesà i artista faller de la Comunitat Valenciana que utilitza la tècnica de la vareta.

El dissabte 4, després de l’Ofrena es donarà pas al documental Equilibri, dirigit per Batiste Miquel, en què es reflecteix el diàleg entre l’artista contemporani Okuda i la tradició artística d’una terra. És una reinterpretació de la tradició i la recerca de l'harmonia entre aquesta i la modernitat.

Finalment, per a acomiadar aquestes Falles tan inusuals tenim el documental de I’m Burning el diumenge a les 00:00 hores en el qual es pot veure com el projecte artístic faller dels creadors valencians Miquel Arraiz i David Moreno creua l'Atlàntic per a establir sinergies amb el festival d'art efímer més important del món, el “Burning Man”. 

També et pot interessar

stats