À Punt estrena la programació de tardor

El director general, Alfred Costa, ha presentat nous formats que tenen el turisme com a eix fonamental.

La nova programació s’ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació a Burjassot

La tardor comença aquest dilluns en À Punt amb l’estrena d’una nova programació que inclou novetats en els informatius i els programes de televisió i ràdio. Aquest matí s’ha presentat als mitjans de comunicació a Burjassot respectant el protocol de seguretat i seguint totes les mesures preventives per tal de minimitzar el risc de Covid-19.

La cita ha servit per a donar a conéixer les novetats de la graella dels pròxims mesos i per a mostrar els espais de treball habilitats per a dur a terme els programes amb totes les mesures de seguretat contra la Covid- 19. La presentació ha estat a càrrec del director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, al plató número 2 dels estudis de Burjassot, que divendres estrena el programa A la Ventura.

El director general d’À Punt Mèdia ha subratllat la importància dels mitjans de comunicació públics en moments de crisi, pel valor estratègic de la informació veraç i de proximitat. Alfred Costa ha emmarcat l’estrena de la nova graella de programació en un moment de canvis en el marc normatiu que regula l’activitat de la societat que dirigeix, amb la finalització del vigent contracte programa i el projecte de modificació de la Llei de creació de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. El director general ha expressat el desig que el diàleg amb les Corts i el Consell apuntalen el projecte d’À Punt Mèdia, amb millores organitzatives i financeres.

Pel que fa a la nova programació, Alfred Costa ha presentat nous formats que tenen el turisme com a eix fonamental. “À Punt és la plataforma perfecta per a donar a conéixer tots els racons des de diferents punts de vista”, ha dit. “Ho veurem en Cara o creu, El meu lloc al món i Loving Comunitat Valenciana, que s’estrenaran prompte”. A més, el director general ha anunciat noves temporades de Cartes en joc, Trau la llengua, No tenim trellat, Tot À Punt, Famílies i Plaerdemavida.

El director general d’À Punt ha presentat en societat dos dels nous membres del seu equip de treball, els responsables del Departament d’Informatius, la periodista Raquel Pérez Ejerique com a directora d’Informatius, i Ricard Cobo del Prado, com a subdirector d’Esports d’À Punt Mèdia.

Raquel Pérez Ejerique ha comentat: “En un temps en què necessitem respostes, obrim un espai actualitzat d’anàlisi, actualitat i divulgació amb rigor, com en la ràdio, amb un nou magazín de producció pròpia. Els informatius televisius, que han multiplicat l’audiència durant la crisi sanitària, mantindran informada la ciutadania amb quasi sis hores d’informació diària i la pulsió per donar l'última hora en avanços informatius quan es produeixen notícies rellevants. El web es reforça amb noves incorporacions i un redisseny per a arribar a totes i tots”.

La directora d’Informatius d’À Punt ha assenyalat durant la seua presentació en societat: “Estrenem una temporada amb més finestres per a l'última hora, nous programes d’informació i debat, impuls a les connexions en directe, avanços informatius i més informació esportiva. La pandèmia ens ha confirmat que la ciutadania demanda notícies de proximitat, en valencià i en actualització constant. Per això, des de setembre ampliem informatius en la ràdio, que suposen ja, juntament amb la informació esportiva, el 45% de la graella”.

“Es tracta d’una aposta ferma per l’esport com a contingut bàsic en totes les finestres d’À Punt Mèdia: la ràdio, la televisió, el web i les xarxes socials”, ha explicat Ricard Cobo en la seua intervenció, en què ha destacat: “Augmentem considerablement el temps dels esports en la ràdio amb programes com Des de la banda durant el cap de setmana o amb Esports À Punt migdia i La pròrroga amb la informació diària entre setmana. I a la nit impulsem Línia de fons, un programa que està fent parlar molt i que recupera l’essència de la genuïna tertúlia futbolera. En la televisió mantenim l’aposta per una informació esportiva entretinguda però rigorosa en els blocs dels informatius de la casa. Volem impulsar, per últim, el web i les xarxes socials de forma que siguen la nostra primera finestra de contacte amb l’actualitat i amb la nostra audiència. S’ha fet molt, però encara resta molt per fer. Aquest ha de ser el nostre repte”.

El debat dels divendres és ‘A la Ventura’

Dins les estrenes d’aquesta setmana està el programa A la Ventura un format de debat que cada divendres presenta la periodista Marta Ventura després de l’À Punt Notícies Nit. El programa s’emetrà en horari de 21:30 a 00:00. En el nou format aprofundirà en els temes de la setmana amb un debat en què participaran sis tertulians, connexions en directe, dades, històries personals i participació de l’audiència a través de les xarxes.

À Punt vol continuar donant suport al sector turístic i ha triat tres formats d’entreteniment dels que es presentaren a la convocatòria de la CVMC al juliol, d’acorda amb el conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i À Punt Mèdia.

Cara o creu és el primer dels formats d’entreteniment relacionats amb el turisme del 2020 que estrenarà À Punt amb els altres dos programes elegits, El meu lloc al món i Loving Comunitat Valenciana, que també han començat les preproduccions per a la tardor.

Els que es mantenen per la fidelitat de l’audiència

Continuen en la programació de tardor espais que han rebut el vistiplau del públic, amb bons resultats d’audiència, que comencen a ser distintiu de la graella com ara Atrapa’m si pots en la sobretaula de dilluns a diumenge amb Eugeni Alemany, À Punt directe és el magazín vespertí de plató, presentat per Carolina Ferre i Joan Espinosa, amb contingut de proximitat, entreteniment i servei públic i A córrer cada diumenge amb Xavi Blasco.

En el prime time els dimarts a la nit torna el programa de cuina Cartes en joc amb el cuiner Jordi Garrido, mentre que el programa d’humor No tenim trellat, que presenta Òscar Tramoyeres, ens continuarà fent somriure els dimecres. D’altra banda, els diumenges torna una nova temporada del programa Famílies en acabar les notícies de la nit.

El programa diari Terra viva, que presenta Jordi Payà amb Enric Navarro i Lluís Penyafort, continua per huitena temporada de dilluns a divendres de 13:00 a 13.57 h.

La ràdio d’À Punt aposta pels magazins i les retransmissions en directe

El cap de setmana en la ràdio d’À Punt amplia les seues hores amb una oferta matinal i una altra vespertina per als amants de l’esport.

Les notícies del matí. Continua el programa matinal de 7 a 11 amb Clara Castelló. La novetat de la temporada és que l’equip del programa es trasllada a partir de les 8 al plató número 3 de la televisió i es podrà continuar escoltant per la ràdio.

El Dia À Punt és el nou magazín d'actualitat de la ràdio d'À Punt, amb l'objectiu d'acompanyar, entretindre i informar. Cada dia, de dilluns a divendres, d’11:00 a 13:00 hores, amb Òscar Martínez, Elena Tamarit, Carol Adam i Josep Rodríguez.

Próxima parada és un magazín que s'emet de dilluns a divendres, de 16:00 a 20:00 hores, i que, amb vocació de servei públic, tracta temes d’actualitat, buscant l'entreteniment. És un espai que presenta Susanna Lliberós, acompanyada de l’actor Nelo Gómez i la presentadora Gemma Juan. Entre els continguts, destaquen els reportatges diaris sobre temes d’actualitat, socials i culturals, amb una realització sonora i muntatge molt acurats.

El cap setmana Podríem fer-ho millor és el programa magazín de quatre hores en directe, de 10 a 14.30 hores, conduït per Maria Juan i presentat en la part informativa per Jèssica Crespo. Un programa que barreja l’humor i l’actualitat i que està dirigit a tots els públics. Es tracta d’una adaptació al nou horari del magazín vespertí del mateix títol.

Els esports tornen amb força

El programa Des de la banda continua entre setmana amb les retransmissions en directe dels partits oficials dels equips professionals de futbol i bàsquet de la Comunitat Valencia però es transforma en un magazín els dissabtes i diumenges (de 17 a 21 hores) presentat per Jordi Sanchis, Raül Pina i Natxo Rodilla.

Les vesprades del cap de setmana també seran esportives en la ràdio d’À Punt. No només estarà al costat dels equips en els seus partits oficials, també volen estar al costat dels conjunts valencians en l’elit de l’handbol, el futbol sala i, fins i tot, oferir l’actualitat dels partits que juguen els equips valencians del Grup III de la Segona Divisió B.

Tot això completat amb seccions que ens permetran oferir l’actualitat informativa a l’audiència d’À Punt fins i tot quan no hi haja competició en directe.

Disposarà de seccions que es dedicaran al futbol internacional, entrevistes amb esportistes valencians que viuen lluny de la terreta, la pilota valenciana o el món del motor. Però també destacaran els valors de l’esport. Hi coneixerem cada setmana el calendari de carreres populars i s’acostaran a la personalitat dels nostres esportistes olímpics que participaran en la pròxima edició dels Jocs Olímpics de Tòquio. Entre els col·laboradors del programa estaran Carlos Spinola per a parlar de futbol internacional, Patricia Campos ens acostarà els valors de l’esport, Pedro Valero comentarà la pilota valenciana i Julián Sáez l’actualitat del motor i el ciclisme.

Entre setmana continuen els Esports À Punt amb Fermín Rodríguez i Josevi Sánchez de 14.03 a 14.30; Línia de fons de 23.03 a 00.00 amb col·laboradors com ara les periodistes Iolanda Ibarra i Lola Bañón o el catedràtic de Filosofia del Dret Javier de Lucas, i en la tertúlia posterior, el periodista Gustavo Clemente.

Estrenes de cine i sèries que es preparen

En la presentació s’han mostrat diversos vídeos amb les novetats de la programació informativa i d’entreteniment, com ara alguns dels títols dels films que ens reserva À Punt per a aquesta temporada: Sexe a Nova York, El vol, Bridget Jones, Love Actually, E.T., l’extraterrestre, Malavita, Memòries d’Àfrica i Una bona recepta són algunes de les propostes cinematogràfiques d’èxit que À Punt emetrà al llarg de la tardor.

D’altra banda els espectadors podran tornar a gaudir d’una nova temporada de la sèrie danesa Escola d’infermeria després de la bona acollida de la primavera.

També et pot interessar

stats