À Punt estrena l’exitosa sèrie italiana ‘Cuori’ per a les nits de diumenge

A partir de les 22 hores la temporada enceta amb els dos primers capítols

CUORI senza titolo 1130057
Cuori ens acompanya a partir de diumenge a la nit / Departament de Comunicació
09 de setembre 2022 - 10:36

Dins les estrenes de la nova temporada d’À Punt aquest diumenge a la nit, a les 22 hores, arriba Cuori. Es tracta d’una producció italiana amb molt bona acceptació per part del públic i crítics italians que, de segur, també enganxa les espectadores i espectadors valencians. À Punt ha programat dos capítols dominicals, de 50 minuts de duració cadascun, durant les pròximes huit setmanes.

La història es desenvolupa a final de la dècada del 1960, en les albors de les tècniques mèdiques relacionades amb els trasplantaments de cor i la creació del cor artificial en els departaments de cirurgia cardíaca de l’hospital Le Molinette de Torí.

Cuori es va emetre pel primer canal de la Rai la tardor passada amb èxit d'audiència
Cuori es va emetre pel primer canal de la Rai la tardor passada amb èxit d'audiència

Cesare Corvara, el cap del Departament de Cirurgia Cardíaca de l’hospital Le Molinette somia estar al capdavant de l’equip que farà el primer trasplantament de cor de la història. Decideix portar de tornada a Itàlia Albert Ferraris, el millor cirurgià de cardiologia, i Delia Brunello, una cardiòloga amb enormes habilitats de diagnòstic. El que no sap és que els dos joves van tindre una història d’amor en el passat. Cesare Corvara, es va tornar a casar amb Dèlia Brunello. Albert Ferraris s’incorpora al treball en el mateix hospital. I la passió entre els dos està destinada a reavivar.

El personatge de Dèlia es basa en la cardiòloga Helen Brooke Taussig
El personatge de Dèlia es basa en la cardiòloga Helen Brooke Taussig

Així arranca aquesta producció que s’ubica a la ciutat italiana de Torí l’any 1967. Dirigida per Riccardo Donna, es va emetre pel primer canal de la Rai la tardor passada i va rebre el vistiplau de l’audiència.

Els personatges de Cesare Corvara i Alberto Ferraris estan inspirats en dues persones il·luminades de la cirurgia cardíaca: Achille Mario Dogliotti (el primer en el món a perfeccionar l’aplicació de la màquina cor-pulmó per a la circulació extracorpòria) i Angelo Actis Dada. El fill d’aquest últim, Guglielmo Actis Dada, també cirurgià cardíac, va participar activament en la realització de la sèrie donant els seus consells sobre el plató. En canvi, el personatge de Dèlia es basa en Helen Brooke Taussig, una pionera de la cardiologia pediàtrica de la dècada de 1940, que, després de perdre l’audició, escoltava les pulsacions a través dels seus dits (per contra, Dèlia està dotada d’oïda perfecta, encara que en el camp mèdic aquesta habilitat no existeix).

Cuori es va rodar al teatre Lumiq d’aquesta ciutat, i recreava l’antic hospital en una superfície de 2.000 metres quadrats on es van reconstruir l’ambient de les diferents estances: una impressionat sala operatòria amb cúpula panoràmica, l’ascensor de gàbia, les habitacions de l’hospital i corredors, fins l’atri a la sala i terrasses.

Una escenografia molt aconseguida recrea l'hospital de Torí
Una escenografia molt aconseguida recrea l'hospital de Torí

L’equipament de la dècada de 1960 va ser posat a disposició pel museu universitari Astut, els mobles d’època van ser seleccionats en els mercats del sector, i s’han cuidat detalls d’atrezzo com ara l’instrumental mèdic de l’època.

Una trama emocionant, un repartiment deliciós, una meravellosa escenografia i l’acompanyament de una seleccionada banda sonora faran de Cuori la sèrie més esperada a les nits de diumenge d’À Punt Media.

També et pot interessar

stats