À Punt estrena el documental ‘113’ sobre la lluita dels familiars dels afusellats i soterrats en aquesta fossa de Paterna

Es tracta d'una coproducció d’À Punt Mèdia i Nervio Foto 2014 i s’emetrà a les 21:50 hores al programa Zoom, documentals À Punt.

'Zoom, documentals À Punt'
'Zoom, documentals À Punt'

À Punt estrena demà dissabte, 14 de desembre, el documental 113. El documental és una coproducció d’À Punt Mèdia i Nervio Foto 2014 i s’emetrà a partir de les 21:50 hores dins del programa Zoom, documentals À Punt.

113 és la lluita de fills, filles, nebots, nebodes, nets i netes dels afusellats i soterrats a la fossa 113 de Paterna. Persones que van posar en comú les seues històries individuals per a convertir-les en una causa comuna, per a poder portar la seua veu i la de moltes persones més a instàncies judicials, institucions públiques i platós de televisió. Tot per aconseguir el que els seus familiars ja morts mai van aconseguir: veritat, justícia i reparació.

El que va començar com la batalla individual i aïllada del professor Santi Vallés per a trobar el seu oncle afusellat el 1940 va acabar sent una allau d'històries comunes arribades des de cada racó de la Comunitat Valenciana i de la resta de l'Estat. Tots i totes sota un mateix objectiu i compartint una mateixa realitat: eren els familiars dels represaliats de la fossa 113 del cementeri de Paterna. Junts van aconseguir que, al maig del 2017, començaren les excavacions que trobaren les persones soterrades a la fossa. Després de quasi dos mesos de treball dur, un periple judicial i l'atenta mirada mediàtica, es van exhumar, finalment, 49 cossos.

En acabar 113, cap a les 22.45 hores, el programa Zoom, documentals À Punt també ha previst l’emissió de 30 años de oscuridad, que recorda la història de Manuel Cortés, antic alcalde de Mijas (Màlaga), que va haver d’amagar-se en el forat d’una paret per evitar la repressió.

Totes les emissions de la televisió i de la ràdio d'À Punt es poden seguir en directe i en la carta en l’enllaç https://www.apuntmedia.es/ i en les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar

stats