À Punt estrena diumenge a la nit ‘Operació Telemark’

La sèrie narra com els aliats van evitar que els nazis aconseguiren la bomba atòmica

'Operació Telemark’ estrena diumenge a les 21:45 h
'Operació Telemark’ estrena diumenge a les 21:45 h / Departament de Comunicació
07 de gener 2022 - 10:39

Aquest diumenge a les 21:45 h, À Punt estrena la sèrie noruega Operació Telemark, on es conta una de les fites històriques de la Segona Guerra Mundial: el sabotatge a una planta de producció d’aigua pesant del centre de Noruega. L’aigua pesant era en eixe moment un component bàsic en la investigació per a fabricar bombes nuclears.

Operació Telemark explica els fets des de quatre punts de vista: el dels alemanys, els dels aliats, el del comando noruec encarregat dels atacs i els dels directius de l’empresa noruega que fabricava l’aigua pesant.

Operació Telemark
Operació Telemark / Departament de comunicació

La sèrie de sis capítols comença a Estocolm el 1933, quan el científic alemany Werner Heisenberg rep el Premi Nobel de Física i el govern nazi el recluta en un projecte secret per a fabricar la primera bomba atòmica. Heisenberg creu que per a controlar la reacció en cadena es necessita aigua pesant, un component que només produeix una fàbrica noruega. L'abril de 1940, Alemanya envaeix Noruega i ordena duplicar la producció d'aigua pesant. Mentrestant, s’organitzen els grups de sabotatge a Noruega i els aliats planegen el colp contra la fàbrica.

La sèrie es va rodar en escenaris naturals noruecs i va ser un èxit des de l’inici, quan va batre rècords d’audiència a Noruega. La producció va obtindre un seguiment d’1,5 milions d’espectadors de mitjana i els últims capítols sumaren més d’un 60% de share.

També et pot interessar

stats