À Punt emet aquesta nit els Premis de l'Audiovisual Valencià

La mort de Guillem i La boda de Rosa, participades per À Punt Mèdia, manen en les nominacions d’aquesta tercera edició.

À Punt emet aquesta nit els Premis de l'Audiovisual Valencià
À Punt emet aquesta nit els Premis de l'Audiovisual Valencià

À Punt ofereix aquest dissabte a partir de les 22 hores la cerimònia de lliurament dels Premis de l’Audiovisual Valencià. Aquesta tercera edició, des del Palau de les Arts de València, té com a lema “Passió per crear” i estarà presentada per la valenciana Núria Roca.

Dins les nominacions a les 22 categories dels III Premis de l’Audiovisual Valencià destaquen La mort de Guillem, coproducció d’À Punt Mèdia amb TV3 i la col·laboració de l’ICEC i de l’Institut Valencià de Cultura, i La boda de Rosa, participada per À Punt Mèdia, que opten al premi al millor llargmetratge.

Les dues pel·lícules també estan nominades per millor director, direcció de producció així com pels guions, el vestuari i per al premi a millor muntatge i postproducció, perruqueria i maquillatge. L’actor Pablo Molinero per La mort de Guillem i l’actriu Candela Peña per La boda de Rosa també opten a guardó en la categories d’actor i actriu protagonista. Mentre que en la categoria d’actors de repartiment els nominats són Sergi López per La boda de Rosa i Xavo Giménez per La mort de Guillem, que també opta a millor música original.

D’altra banda són nombroses les produccions nominades, participades per la radiotelevisió pública, que continua impulsant l’audiovisual valencià. És el cas de les produccions pròpies Parany, Inoblidables i La memòria rescatada, la coproducció La fossa, i les participacions en llargmetratges, curtmetratges i documentals com ara Coses a fer abans de morir, Un món normal, L'ofrena, Un cercle en l'aigua, The Mystery of Pink Flamingo, El deseado, Apache, La recepta de l’equilibri, Stanbrook, Confeti i ¿Dónde estabas tú?. Algunes de les quals acumulen ja un important palmarés en certàmens i festivals.

El Premi d’Honor de l’Audiovisual Valencià, que atorga Cultura de la Generalitat, ha recaigut en aquesta tercera edició dels guardons en l’actriu de Mislata Empar Ferrer.

En la cerimònia es retrà homenatge al director valencià Luis García Berlanga, pel centenari del seu naixement el 2021, i al compositor italià Ennio Morricone que va faltar el passat mes de juliol i que ens deixa més de cinc-centes bandes sonores de pel·lícules i sèries de televisió.

La festa tindrà l’acompanyament musical en directe del grup de música valencià La Fúmiga i el grup de swing Peter Gun & The Paper Hats.

També et pot interessar

stats