À Punt convida els oients a fer un viatge sonor per les arts escèniques amb el magazín radiofònic ‘Les cinc llunes’

Presentat per la coneguda i estimada Amàlia Garrigós, la ràdio pública estrena el dilluns 2 d’agost un programa cultural diari amb col·laboradors de luxe de l’àmbit del teatre, el cine, el circ, la música i la dansa. 

Amàlia Garrigós dirigeix i presenta el nou magazín radiofònic 'Les cinc llunes'
Amàlia Garrigós dirigeix i presenta el nou magazín radiofònic 'Les cinc llunes' / VITV
28 de juliol 2021 - 13:33

El dilluns 2 d’agost, la ràdio d’À Punt estrena Les cinc llunes, un magazín cultural que s’endinsa en el teatre, el cine, el circ, la música i la dansa i convida l’oient a realitzar un viatge sonor a través de les cinc disciplines artístiques. Dirigit i presentat per Amàlia Garrigós, s’emetrà durant el mes d’agost i acompanyarà els amants de les arts escèniques de dilluns a divendres de 20:00 a 21:00 hores.

A l'escenari de Les cinc llunes sonarà en viu música antiga, clàssica, lírica, de cambra, d'arrel i improvisada. Es difondrà cultura radiada des de l'interior dels teatres, en les classes de dansa, els entrenaments de l'Espai del Circ o el rerefons de la creació cinematogràfica.

Fora de l'òrbita de la gravitació de les cinc llunes de les arts, es donarà protagonisme al so radiofònic experimental de la mà de la investigadora i artista radiofònica Laura Romero Valldecabres, i del conegut fonografista Edu Comelles, que submergirà l’audiència en paisatges sonors increïbles.

Col·laboradors habituals de luxe

           Produït per À Punt Mèdia en associació amb València Imagina Televisió i amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Les cinc llunes tindrà col·laboradors de luxe com ara l’actriu Pilar Almeria, que investigarà la història del teatre valencià en la secció “La butaca”; el director d'orquestra Hilari Garcia i el pianista Antonio Galera, que s'endinsaran en la vida i l’obra de compositors i compositores valencians amb obres per a piano; la presidenta de l’Associació Professional del Circ a la Comunitat Valenciana, Maria Colomer, que posarà l’altaveu al circ valencià del segle XXI que fusiona la dansa amb la música, la poesia o el teatre; els responsables dels departaments de La Filmoteca i el seu director, José Luís Moreno, per a conéixer les obres dels cineastes valencians des del cinema mut fins a l'actualitat; la pedagoga Cristina Cubells, que mostrarà nous encreuaments, convergències i divergències entre la música, la filosofia i la pedagogia, o el musicòleg Jerahy Garcia i l'expert Josep Vicent Frechina, que ens guiaran per les músiques d'arrel i tradicionals de la fonoteca de materials. També es durà a terme una retrospectiva del jazz valencià amb la periodista Marta Ramón.

 El magazín radiofònic d’À Punt posarà a l’abast dels oients el web https://lescincllunes.apuntmedia.es/ on podran ampliar, tant de manera visual com sonora, els continguts de cada programa.

Les cinc llunes de les arts escèniques, amb la veu de la coneguda i estimada Amàlia Garrigós, de dilluns a divendres en la ràdio d’À Punt durant tot el mes d’agost.

 

També et pot interessar

stats