Les fogueres infantils d'Alacant tindran premis President i Generalitat enguany

La Federació de Fogueres ha celebrat la novetat, ja que els guardons eren un compromís per a equipar-les amb les grans

Programació especial per a acomiadar les Fogueres 2019
Imatge d'arxiu de les Fogueres / À Punt NTC

El Consell ha publicat un decret en el qual s'aprova concedir els premis President i Generalitat a les fogueres infantils, tal com sol·licitava la Federació de Fogueres de Sant Joan, per a equiparar aquests monuments amb els grans. D'aquesta manera, s'inclouen les fogueres infantils dins dels premis que atorga el Consell. Aquests guardons per als monuments infantils eren un "compromís" de la Federació per a equiparar els premis grans i infantils, segons ha informat la Federació de Fogueres aquest dijous en un comunicat.

El decret anuncia la creació dels premis President i els premis Generalitat que distingiran les millors fogueres grans i infantils, així com els artistes de les fogueres gran i infantil de la Categoria Especial de la ciutat d'Alacant. Prèviament, aquests reconeixements es concedien només als monuments grans.

La presidenta de la Federació, Toñi Martín-Zarco, s'ha mostrat "molt orgullosa" d'haver-ho aconseguit, i ha destacat que el seu objectiu és "sol·licitar la màxima ajuda possible i reconeixement per a les comissions". Al mateix temps, ha agraït a la Generalitat el seu compromís amb la festa de Fogueres.

"Esperem que continue atenent les nostres peticions perquè la festa continue creixent", ha ressaltat, al mateix temps que ha informat que també han sol·licitat al Consell que concedisca aquest premi a les portades de barraca, petició que espera que "es faça realitat més endavant".

També et pot interessar

stats