València inicia el calendari faller amb la Crida

Milers de persones es concentren a les Torres de Serrans per viure el començament oficial de les festes.

VÍDEO | València inicia el calendari faller amb la Crida

Les Falles 2019 ja han donat oficialment el seu tret d'eixida. Aquest diumenge de vesprada ha tingut lloc la Crida, l’acte que marca l’inici de les falles, des de les Torres de Serrans, amb un espectacle pirotècnic a càrrec de la pirotècnia Peñarroja. 

Milers de valencians i valencianes han format part d’aquest primer acte faller on es convida a totes les persones a aquesta festa amb el tradicional crit "Ja estem en falles". A aquesta cita han participat les falleres majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal, i les seues corts d’Honor; l’alcalde de València, Joan Ribó i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. 

Després que l’alcalde de València donara les claus de la ciutat a les falleres majors, aquestes han agafat la paraula per a pronunciar els seus esperats discursos.

Sara Larrazábal, fallera major infantil 2019, ha convidat tots els els xiquets i xiquetes a conéixer la cultura i la tradició valencianes: “Si València té una característica que la fa especial és que els xiquets valencians són nobles i tolerants, i volem que tots els xiquets i xiquetes vinguen a conéixer la nostra festa, les Falles”.

Per la seua banda, Marina Civera, fallera major de València, ha donat pas a les Falles amb el tradicional “Ja estem en Falles!”, i s’ha dirigit als veïns i visitants per a convidar-los a viure la festa. Marina Civera ha destacat “la sàtira i la crítica” com els pilars fonamentals de la festa. A més, la fallera major de València ha expressat el seu orgull per la declaració de les Falles com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat, i ha destacat els valors dels valencians i valencianes: “Som un poble hospitalari, lluitador, creatiu, que és inclusiu, que creu en la convivència i en la germanor, i que protegeix la seua llengua valenciana”.

La primera mascletà del calendari oficial, l’1 de març

El divendres 1 de març tindrà lloc la primera mascletà, que també anirà a càrrec de la pirotècnia Peñarroja. Els espectacles pirotècnics se succeiran diàriament a la plaça de l’Ajuntament fins al dilluns 19 de març. 

À Punt farà al llarg de les pròximes setmanes un ampli desplegament de mitjans tècnics i humans per a oferir en directe els grans moments de les Falles. L’espai públic de comunicació estarà en el centre de la festa a la ciutat de València, però també a bona part dels pobles i ciutats on es planten falles, des de Benicarló fins a Benidorm. I, per primera vegada, les retransmissions seran en alta definició.

També et pot interessar

stats