Una Crida virtual dona el tret d’eixida a les Falles més “atípiques, històriques i esperades”

Les falleres majors de València i les seues corts d’honor traslladen un missatge d’il·lusió i responsabilitat a la comunitat fallera

Crida virtual de les Falles 2021 / Junta Central Fallera
31 d'agost 2021 - 18:06

“Qui anava a dir-nos als fallers i falleres, per als quals març és una data sagrada, que estaríem donant el tret d’eixida a la nostra setmana gran a finals del mes d’agost”. Amb aquesta idea arranca una Crida virtual que enguany, com no podia ser d’altra manera, destaca la singularitat que envolta les Falles 2021. Unes festes que, com recalca el vídeo difós aquest dimarts per la Junta Central Fallera (JCF), seran les més “atípiques, històriques i esperades”.

Les falleres majors de València i les seues corts d’honor han aprofitat la Crida virtual per a traslladar a la comunitat fallera un doble missatge: d’una banda, d’il·lusió per una celebració que és la recompensa als mesos d’espera i incertesa. Una recompensa que permet deixar enrere un “agredolç 10 de març” de 2020, data en què les Falles i la Magdalena es van convertir en les primeres festes d’Espanya a ser cancel·lades a causa de la pandèmia. 

D’altra banda, les màximes representants de la festa demanen responsabilitat a tots els fallers i falleres: “encara ens queda una xicoteta espenta, un xicotet esforç”. Les falleres recorden que, tot i que les ganes de retrobar-se amb la família fallera són més fortes que mai, la festa s’haurà d’adaptar a les circumstàncies. Per això fan una petició: “que estes Falles esteu amb nosaltres des de la distància, aplaudint des de les vostres cases, informant-vos a través de les xarxes i dels nostres grans mitjans de comunicació”. 

També et pot interessar

stats