Tallen el penis de l'home nu de la falla Castellfabib

Aquest nou acte vandàlic arriba dos dies després que destrossaren el pubis de la dona nua de la falla Lepant-Guillem de Castro

El monument que ha patit l'acte vandàlic de la falla Castellfabib
El monument que ha patit l'acte vandàlic de la falla Castellfabib / Víctor Vidal

La falla Castielfabib de Campanar ha denunciat aquest dissabte un acte vandàlic contra el seu monument, tan sols unes hores abans de la nit de la Cremà. Aquest matí, l'home nu protagonista del monument ha despertat amb el penis tallat. La figura ja havia patit una altra agressió, quan algú li va fer un forat al genoll.

El monument és obra de l'artista fallera Anna Ruiz Sospedra, autora de la falla "Vita activa" de la comissió Lepant-Guillem de Castro, que mostra el cos d'una dona nua, no sexualitzada, i a la qual li van destrossar el pubis aquest dijous.

L'artista ha lamentat els fets i ha censurat que "es trenquen escultures només per estar nues", al mateix temps que ho ha atribuït a una "mentalitat retrògrada". "Que el cos encara siga un problema, ens ho hauríem de mirar", ha manifestat Ruiz.

L'artista fallera ha conegut els danys al monument de Castielfabib quan assistia a una performance en la falla Lepant-Guillem de Castro, a càrrec de les artistes Mireia Pérez i Maite Morell, que Ruiz ha qualificat de "molt potent i significativa" respecte al que ha passat.

Les dues obres d'aquesta artista fallera no han sigut els únics projectes transgressors que han patit actes vandàlics. Un grup de joves van robar i van trencar dos ninots de la falla d'Arrancapins, l'obra de creada en un procés col·laboratiu per usuaris del centre Sant Joan de Déu i l'artista Reyes Pe que denuncia la violència que suporten les persones sense llar.

També et pot interessar

stats