Ribó diu que s’adoptarà una alternativa viable i consensuada per a les noves celebracions

L’alcalde de València demana mesures fiscals per als agents de la festa, com l’ajornament d’impostos al govern espanyol.

Joan Ribó, aquest migdia a l'Ajuntament de València
Joan Ribó, aquest migdia a l'Ajuntament de València / À Punt NTC

Després de la decisió d'ajornar les Falles, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha dit que la ciutat s’ha alçat “consternada”. No obstant això, ha assegurat que l’Ajuntament “buscarà una alternativa viable” i ha remarcat que es consensuarà amb el col·lectiu faller i seguint les directrius de les autoritats sanitàries. En aquest sentit, l’alcalde ha apuntat que el consistori estudia diferents alternatives, però ha preferit no avançar-les per a “no especular”.

Així mateix, Ribó ha anunciat algunes mesures per a fer front a la crisi derivada per la suspensió de les festes, com ara demanar mesures fiscals, com l’ajornament d’impostos al govern espanyol. També implantar mesures immediates en el transport públic, com el reforç de la desinfecció en els autobusos de l’EMT o la modificació de línies d’autobús per part de l’Ajuntament.

L’alcalde de la ciutat ha indicat que en les reunions prèvies a l’ajornament de la festa, el consistori va suggerir suspendre o retardar els actes massius de Falles, però finalment no es va acceptar aquesta proposta atenent a criteris tècnics. Segons Joan Ribó, la decisió d’ajornar les celebracions ha sigut “difícil i complicada”, però ha matisat que es tracta d’una mesura “preventiva per a evitar més contagis”.

El primer edil de la ciutat ha admés que la decisió d’ajornar les Falles “ha sigut un colp emocional molt dur, però també un colp econòmic”, per això ha reclamat a les administracions implicades mesures per a pal·liar els prejudicis de tots els agents implicats en la festa. No obstant, això Joan Ribó en tot moment s’ha mostrat comprensiu amb la situació i ha insistit que “l’Ajuntament es deu a la ciutadania i al seu benestar”.

Alternativa per a cremar les falles

Així mateix, l’Ajuntament de València estudiarà, en consens amb el món faller, una alternativa per a cremar els monuments fallers que encaixe amb les mesures establides per les autoritats del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Sanitat.

També et pot interessar

stats