Puig reclamarà en la conferència de presidents “respostes econòmiques” al coronavirus

El cap del Consell es compromet a una solució “raonable” i consensuada per a celebrar Falles i Magdalena el 2020.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en ‘À Punt Notícies migdia’
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en ‘À Punt Notícies migdia’ / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat en À Punt NTC migdia que aquest dissabte en la conferència virtual de presidents plantejarà que han d’haver-hi “respostes econòmiques que tapen el gran forat d’aquesta situació” generada pel coronavirus.

Puig ha indicat que l’anul·lació de les festes de les Falles i la Magdalena han “agreujat un problema en el sector turístic que ja s’estava notant” amb la crisi de confiança pel coronavirus. Per això, ha dit que cal donar resposta amb “mesures de les diferents administracions”, estatal i europea. “El col·lapse és molt gran i cal buscar respostes en eixa magnitud”.

D’altra banda, el cap del Consell s’ha compromés a col·laborar per a buscar una solució “al més raonable possible” a l’ajornament de les Falles i la Magdalena pel coronavirus. “L’única voluntat és ajudar perquè, si és possible, enguany es facen les festes, però ha de ser una decisió consensuada en l’àmbit local”, ha asseverat, amb els ajuntaments de València i Castelló, la Junta Central Fallera (JCF) i la Junta de Festes.

Puig: “La decisió és la responsabilitat en favor de la vida i la salut de les persones”

El president ha reconegut que són molts “dures” les conseqüències d’ajornar les festes, “tant sentimentals com econòmiques”, però la decisió està vinculada a l’informe del Ministeri de Sanitat. “La decisió és la responsabilitat en favor de la vida i la salut de les persones”.

Puig ha reconegut que el cas de la Comunitat Valenciana, amb 76 casos i 18 hospitalitzats, no és igual al d’altres regions que estan més desbordades, “però amb el creixement de casos massius de Madrid hi havia un perill de gran contagi ací”.

De cara a la Setmana Santa, ha dit que no es pot avançar cap mesura i caldrà veure com evoluciona l’epidèmia.

També et pot interessar

stats