Polèmica a les Falles de València per l’elecció d’un jurat format únicament per homes

Pere Fuset critica la Federació de Falles d’Especial mentre que l’entitat assegura que la composició ha sigut per “l’atzar del sorteig”.

VÍDEO | Polèmica a les Falles de València per l’elecció d’un jurat format únicament per homes

El regidor de Cultura Festiva a l’Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha carregat contra la Federació de Falles d’Especial per designar un jurat integrat únicament per homes. L’entitat, per la seua banda, ha ressaltat que “l’atzar del sorteig va voler que no isquera cap dona” i ha demanat que l’edil rectifique.

Fuset ha criticat l’elecció del jurat a través de les xarxes socials. “Els machotes amos i senyors de la festa poden insultar-me tot el que vulguen en les seues tertúlies i xarxes socials, però a mi aquesta decisió em provoca una profunda tristesa i em ratifica en la necessitat de fer una reflexió en veu alta sobre com podem fer-ho millor”, ha asseverat en el seu compte de Facebook.

El regidor ja va assenyalar en À Punt Notícies matí que el món faller és plural i ha evolucionat molt en els últims anys, també pel que fa a la presència de les dones en la festa. No obstant això, Fuset va dir que, malgrat els avanços, hi ha coses que cal millorar. “Més que fallers majors, el que m’agradaria és que més dones puguen ser presidentes de comissions”, va afirmar.

La Federació de Falles d’Especial lamenta que el regidor “no s’ha pres ni tan sols la molèstia de contrastar una informació equivocada” i assegura que l’entitat “enguany i tots els anys té el màxim respecte per la dona i són diverses les que han tingut la possibilitat de formar part del jurat, però l’atzar del sorteig va voler que no isquera cap d’elles”.

També et pot interessar

stats