El metro funcionarà les 24 hores durant sis dies per Falles

La Generalitat reforçarà el nombre de vigilants de seguretat en un 11%.

Una estació de metro del centre de València en una imatge d'arxiu
Una estació de metro del centre de València en una imatge d'arxiu / Metrovalencia
04 de març 2020 - 15:57

Amb motiu de les Falles, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha informat que el metro de València funcionarà durant sis dies, des del 14 fins al 20 de març, les 24 hores del dia. Concretament, ha anunciat augments de les freqüències, que aniran des del 10% fins al 75,2%.

El conseller España, a més, ha dit que es reforçarà el servei prestat per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) tant de dia com a la nit, sobretot en les hores punta, com a les de mascletaes.

El conseller també ha anunciat l’increment d’un 11% dels vigilants de seguretat, en torns de matí, vesprada i nit. No obstant això, per motius de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón estaran tancades de 12:30 h a 14:30 h els principals dies festius, el 14, 15, 16, 17, 18 i 19 de març, per la qual cosa es recomana a aquests dies a aquestes hores que s’utilitzen les instal·lacions d’Àngel Guimerà, Plaça Espanya, Albereda i Bailén, segons els orígens dels viatges.

De la mateixa forma, l’estació d’Albereda es tancarà al públic dues hores abans de l’inici dels castells de focs artificials els dies 16, 17 i 18, i es mantindrà sense servei fins a un temps prudencial després que finalitzen. Els viatgers que desitgen desplaçar-se fins a l’Albereda en aquesta franja horària, podran baixar en les següents estacions de Facultats o Colón.

L’abonament de Falles, a 7 euros

Una de les novetats d’enguany és la posada en funcionament de l’abonament de Falles que, per un preu de 7 euros, permet fer un nombre il·limitat de viatges en totes les zones per les xarxes de Metrovalència, MetroBus i l’EMT durant set dies, des de les 15:00 hores del dia 13 fins a les 4:00 hores del 20 de març. L’abonament es pot adquirir en els punts de venda habituals com estancs, quioscs, taquilles i màquines expenedores automàtiques.

Més places d’aparcament

D’altra banda, Metrovalència ofereix 1.439 places pròpies d’aparcament gratuït en quinze estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 de Metrovalència que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València en el transcurs de la celebració de les Falles. A més, hi ha 1.163 places més en set estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metro en diverses poblacions.

També et pot interessar

stats