La junta Central Fallera atorga els premis de les Falles 2020

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i les falleres majors de València han lliurat els guardons.

La comissió Duc de Gaeta-Pobla de Farnals ha rebut el primer premi de la categoria B als carrers enllumenats

Aquest dissabte les falles de la ciutat de València tancaran definitivament l'any faller 2019-2020 amb el lliurament dels premis que no es va poder fer en el seu moment a causa de la suspensió de les Falles per la pandèmia global. En una sola jornada s'han atorgat quatre guardons: concursos de presentacions, enllumenat de carrers, Calvacada del Ninot i millors ninots de cada secció.

Quasi sis mesos després de l’última aparició en públic vestides de valencianes de la fallera major de València, Consuelo Llobell, la fallera major infantil de València, Carla García, i les seues corts d’honor, aquest dissabte s’ha représ l’agenda de manera oficial. El Palau de l’Exposició ha acollit aquest acte, on s’ha desplegat un protocol especial per a garantir que es duga a terme “amb totes les mesures de seguretat” per a fer front a la Covid-19, segons ha explicat la Junta Central Fallera.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, juntament amb les falleres majors de València 2020, Consuelo Llobell i Carla García, que seran també les del 2021, han sigut els encarregats d’entregar els guardons. Pel que fa als carrers il·luminats, a la Categoria B la triomfadora ha sigut la comissió de Duc de Gaeta-Pobla de Farnals i a la Categoria A, la falla Cuba-Puerto Rico. El premi a la millor presentació major, que es va donar a conéixer el mes de març, va ser per a la falla Regne de València - Duc de Calàbria.

En les seccions infantils s’han entregat els premis al millor ninot infantil de secció, els premis de la Cavalcada del Ninot. L’artista faller Grego Acebedo ha arreplegat amb la comissió de Comte de Salvatierra - Ciril Amorós el palet que acreditava que el seu ninot era el millor de la secció especial de les falles de València 2020.

Per a tancar l’acte, els fallers i falleres infantils de Na Jordana han recollit el premi a la millor presentació infantil.

També et pot interessar