Les floristeries ja preparen els ramells per a l’Ofrena

Enguany el preu dels clavells és tres vegades més alt que el 2020 i les floristeries han assumit part del sobrecost per a no ofegar les comissions

Les floristeries ja preparen els rams per a l'Ofrena de la Falles 2022 / À Punt NTC

Amb la tornada de les Falles són molts els sectors que reviscolen, entre ells el de les flors, que ha registrat nombroses pèrdues durant aquests dos anys sense Ofrena.

Enguany sembla que tot torna a la normalitat i per això floristeries valencianes ja estan preparant els prop de 60.000 ramells de flors per a l'Ofrena, que no és una tasca gens fàcil. Majoritàriament, treballen amb clavells, una flor duradora, i preparen ramells de color blanc, roig i multicolor que donaran forma al mantell que lluirà el cadafal de la Mare de Déu.

Tot i que encara queda una setmana per a l’Ofrena, els floristes conten a À Punt NTC que ja treballen a contrarellotge i no donen l’abast. Per això n’hi ha empreses com les de Vicent Navaflor, que és majorista, que els donen una mà fent part dels rams. Navaflor confeccionarà enguany 4.000 rams per a catorze floristeries diferents del Cap i Casal. 

Però, a més de lluitar contra el temps, han d’enfrontar-se a la pujada del preu de les flors, que s’ha disparat com ja va fer el setembre perquè no era època de clavell i es va haver d’importar de Múrcia i de Colòmbia. Ara, el que ha passat és que molts productors no han sobreviscut a la crisi econòmica causada per la pandèmia i han hagut de tancar, i això, unit a l’increment del cost de les matèries primeres ha fet que el cost del clavell arribe a triplicar-se respecte al de 2020. 

Una pujada de preus que en algunes floristeries han assumit en part per a no “ofegar les comissions”. És el cas de la floristeria Lliso, segons explica el seu propietari, Gabriel Lliso. Així, enguany els beneficis seran menors per a les floristeries i els rams costaran un poc més a les comissions. Tot i això, ja es treballa a destall perquè els dies d'ofrena totes les falleres i duguen flors a la patrona. 

També et pot interessar

stats