Les Falles d'estiu comencen a prendre forma als carrers

La meitat de les falles de Secció Especial de València ja està al carrer

Les primeres falles plantades el 2021

Les Falles d'estiu comencen a prendre forma als carrers. La meitat dels monuments de Secció Especial ja està als carrers de la ciutat de València. Aquestes atípiques Falles van conquerint a poc a poc les places.

La falla Sueca-Literat Azorín, de l'artista faller Vicent Llàcer, que va ser l'última a abandonar els carrers les Falles del 2020, enguany ha volgut ser la primera a arribar a la plaça i tindre el remat acabat.

Detall dels remats a la falla Literat Azorín aquest dimarts
Detall dels remats a la falla Literat Azorín aquest dimarts / À Punt NTC

Vicent Llàcer, l'artista faller que planta la falla Sueca-Literat Azorín, ha explicat a À Punt que han volgut començar prompte els treballs perquè "la falla estava molt deteriorada", però ha destacat la qualitat de l'equip de professionals amb què compta.

A causa de les particulars dates d'aquestes Falles els artistes i els seus equips han hagut d'organitzar els treballs del muntatge d'una manera molt pareguda als horaris que tenen els artistes en Fogueres, és a dir, que concentren el treball a primera hora del matí i a última de la nit, per a evitar les hores de més calor.

L'Antiga de Campanar preveu aquest dimarts avançar molt els treballs de grua. És el més segur per a comprovar in situ com ha afectat el pas del temps. Com ha explicat Carlos Carsí, l'artista faller que planta la falla L'Antiga de Campanar, la falla "està prou tocada".

Imatge de la plantà aquest dimarts de la falla l'Antiga de Campanar
Imatge de la plantà aquest dimarts de la falla l'Antiga de Campanar / À Punt NTC

A la falla Gravador Esteve, en la Secció d'Argent, només li queden dues peces per a enlairar i al llarg d'aquest dimarts acabarà el muntatge. Mentrestant, altres places com Almirall Cadarso i el Pilar ja acumulen les peces per a començar a muntar la falla. Els ninots, amb plàstics i tot, ja són motiu de visita i de fotografies per als amants de la festa.

Les rondes falleres d'enguany són diürnes i es gaudeixen en família. És un goig veure de nou els artistes treballar i poder, per fi, tancar el cicle faller.

També et pot interessar

stats