Les dones copen la nova directiva de la Junta Central Fallera de València

Set falleres encapçalen el màxim organisme de la festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Les set falleres i el faller que integren la nova junta directiva de l'organisme faller de València
Les set falleres i el faller que integren la nova junta directiva de l'organisme faller de València / JCF

La directiva de la Junta Central Fallera de València tindrà, a partir d’ara, un marcat caràcter femení, segons ha anunciat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, aquesta vesprada. Un total de set dones integren l’òrgan directiu de la festa fallera, dos d’elles en els dos càrrecs amb més pes dins de la cúpula de la Junta Central Fallera, com són el de coordinadora general, que ocuparà Carmen Martínez, i el de la secretària general, a càrrec de Carmen Blasco.

Juntament a aquestes falleres, integren la junta directiva del màxim organisme faller unes altres cinc dones. Cadascuna ocuparà una de les cinc vicepresidències. Es tracta de Cristina Estévez, Amparo Sospedra, María Tomás, Lucía Morales i Inma Guerrero.

L’equip directiu que organitza la festa declarada patrimoni immaterial de la humanitat es completa, a més del mateix Carlos Galiana, amb Javier Tejero, que serà assessor del president.

Durant la roda de premsa de presentació del nou equip, el regidor de Cultura Festiva ha agraït el "treball incansable" de la directiva anterior, així com el del seu predecessor, Pere Fuset. Galiana ha avançat que ha convidat els membres de la directiva anterior a formar part de la nova directiva i dos d’ells seran vocals de lliure designació.

"La festa evoluciona"

Carmen Blasco, la nova secretària general de la Junta Central Fallera, un càrrec que mai abans havia ocupat cap dona, ha afirmat en Les notícies de la nit que la presència femenina en la nova directiva demostra que “la festa evoluciona”.

De fet, Blasco apuntava que en els últims anys el paper de la dona en les celebracions ha anat més allà del càrrec de fallera major i les falleres ocupaven càrrecs directius en les comissions. Respecte a la influència que pot tindre la mirada femenina en la organització de la festa de 2021, la nova secretària ha restat importància a les diferències: “Sobretot som professionals, al marge de dones”.

També et pot interessar

stats