Suècia evita la triple corona d'Espanya (27-26)

Un gol des dels set metres amb el temps complit ha privat Espanya de tornar a guanyar el Campionat d'Europa

Ángel Fernández intenta un llançament a porteria
Ángel Fernández intenta un llançament a porteria / Efe

La selecció espanyola d'handbol no ha pogut igualar Suècia com l'única selecció amb tres títols seguits del Campionat d'Europa. Precisament, els suecs els han guanyat 27-26, amb un gol des dels set metres amb el temps ja complit, en la final disputada a Budapest.

Tal com va passar en la semifinal contra Dinamarca, a Espanya li ha costat entrar en el partit. L'equip entrenat per Jordi Ribera no tenia fluïdesa en atac i topetava una vegada i una altra contra el mur suec, ben defés durant tot el duel per Andreas Palicka. Això ha donat els primers avantatges als suecs (5-3), però la millora en defensa ha permés els hispanos empatar a sis. I fins i tot han aconseguit anar-se'n al descans per davant en el marcador (12-13).

La bona dinàmica s'ha mantingut en la represa i Espanya ha aconseguit una renda de dos gols (14-16), però els suecs no han abaixat els braços i han posat la igualada (19-19). Els nòrdics han tornat a agafar la capdavantera aprofitant els errors dels hispanos, però quan pitjor estaven les coses, la irrupció de Gonzalo Pérez de Vargas en el duel ha donat aire als de Jordi Ribera.

Espanya ha igualat dos gols de desavantatge a tres minuts i mig del final i fins i tot ha tingut una possessió per a posar-se per davant. Però Cañellas no ha pogut superar el porter Andreas Palicka, un dels grans destacats del duel, i els suecs sí que han marcat en l'última acció del partit.